Annons

Göteborgs nya takpool dyker in på fin lista

zoom Jimmy Olsson, vd på Jacy’z hotel och prisade Pam’s Pool deck and lounge. Foto: Pressbilder
Jimmy Olsson, vd på Jacy’z hotel och prisade Pam’s Pool deck and lounge. Foto: Pressbilder
NYHETER. Bali, Bangkok och… Göteborg. En av världens tio bästa ’rooftop pools’ ligger i Gårda.
Annons

Det är i riktigt fint sällskap som Pam’s Pool deck and lounge på hotellet Jacy’z har utsetts till en av världens bästa takpooler av publikationen Rooftop Guide. På listan i övrigt finns Marina Bay Sands i Singapore, Bisma Eight på Bali och andra lyxhotell i New York, Ibiza och Dubai. Och så Pam’s ovanför Fabriksgatan i Göteborgsstadsdelen Gårda.

– Vi blev såklart superglada! Vår ambition är alltid att skapa upplevelser i världsklass, men med det sagt blev vi ändå ödmjuka och tacksamma över att någon annan tycker att vi lyckats, säger Jimmy Olsson, vd på Jacy’z hotel.

Inspiration från USA

Hotellet är en del av Ess Group som också driver bland annat Ellery beach house på Lidingö och Steam Hotel i Västerås. Hotellgruppen har onekligen lyckats mejsla fram några av Sveriges mest konceptuella och spännande hotell. Hur gör de?

– Vi är ett stort gäng som reser kontinuerligt och letar efter inspiration. Sedan plockar vi ihop olika byggstenar – inredning, mat, musik, värdskap – till en helhetskoncept. Till Jacy’z kom mycket av inspirationen från USA, inte minst New York där de är väldigt duktiga på hotellkoncept, säger Jimmy Olsson.

Pams Pool deck beskrivs av Rooftop Guide som “Los Angeles-känsla mitt i Göteborg”. Men vädret i Göteborg är ju inte alltid kaliforniskt, så att säga. Vad gör ni då?

– Nej, så är det ju. Alla som var i Sverige i år fick ju erfara att mycket av sommaren tyvärr regnade bort, så även för oss. Vår terrass är inte inglasad eller så och det tycker jag är en del av charmen med en takterrass. Det ska vara öppen himmel, det gör så mycket för känslan.

Så om det regnar…

– Ja, då är det lugnare på Pam’s. Men det som är bra med Jacy’z är att vi har en till pool club längst upp i huset och den är inomhus. Så en regnig sommardag kan man hänga där.

Trendar med old school-pool

På topp 50-listan är det väldigt många så kallade infinity pools, alltså pooler med en knappt skönjbar kant som ser ut att fortsätta sömlöst ut i havet mot horisonten. Dock inte nykomlingen Pam’s, som har en traditionell old school-pool med snyggt klinkergolv hela vägen runtom.

Känns inte infinity poolen lite 2010-tal – är den rentav passé?

– Haha, svårt att säga. Men ja visst, det kanske är en ny trend vi sätter: vanlig pool-trenden? För den yta där vi byggde Pam’s passade det helt enkelt bättre att ha poolen mitt i som vi kunde möblera runt med solsängar och bord. Det skapar en härlig dynamik i terrassen.

Har Göteborgarna tagit Pams till sitt hjärta?
– Det var ju en svår sommar som sagt, det var ganska få soldagar… Men jag har bestämt att nästa sommar ska bli en kanonsommar och då tror jag att Pams verkligen kommer att explodera. Vi ska försöka öppna lite tidigare 2024, redan i maj.

Till sist, vad betyder den här utnämningen konkret, får ni förfrågningar redan nu?

– Det är ju lite speciell tajming för oss i Sverige, precis lagom till vintern. Men det är en del företag som hört av sig efter den där publiceringen för att göra förfrågningar för events nästa sommar, så det är en effekt av listan.

Ni på Ess group verkar ha en förmåga att ta era koncept lite längre än många andra svenska hotelloperatörer, är det en fråga om kapital eller kreativitet eller något annat?

– Jag skulle säga att det är mer en fråga om passion och att våga utmana sig själv, än bara kapital. Sedan krävs det såklart pengar för att bygga sådana miljöer som vi skapar, men det stora arbetet är att orka och vilja gå in i detaljerna i varje del av hotellupplevelsen – oavsett om det handlar om maten, inredningen, musiken eller värdskapet. Vi är också noggranna när vi rekryterar medarbetare. Vi vill ha duktiga människor som förstår och kan efterleva koncepten och ta dem till nästa nivå.

Läs även om Treetop Spa Hangout & Hotel – ett annat prisat spa i Göteborg!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...