Annons

Gram Group rustar upp för framtiden

zoom Marcus Thuresson, vd för Gram Group som under 2024 öppnat en stor utomhuspool på Hotel Riviera Strand. Foto: Pressbilder
Marcus Thuresson, vd för Gram Group som under 2024 öppnat en stor utomhuspool på Hotel Riviera Strand. Foto: Pressbilder
NYHETER. Ny utomhuspool på Hotel Riviera Strand och Huset Vid Stranden totalrenoveras. ”Festvåningen Loft kommer att bli topp fem i Sverige”, lovar vd Marcus Thuresson.
Annons

Under 2024 öppnar Gram Group en stor utomhuspool på Hotel Riviera Strand, med pergola, bar, sittplatser och barnpool. Hotel Skansen, som är inne på etapp 2 av en omfattande renovering får ett helt nytt kök, ny bar och vinvägg i restaurang Sand.

Huset Vid Stranden med nattklubben Pepes Bodega och restaurangen Papas totalrenoveras både invändigt och utvändigt och på Torekov Hotell har nyligen åtta superiorrum och sexton dubbelrum renoverats till skandinavisk design.

– Huset Vid Stranden är från slutet av 1800-talet och har länge behövt en fasadrenovering. Nu tar vi tag i det från grunden och passar på att göra det ännu lite häftigare även invändigt. Jag törs lova att Pepes Loft kommer att bli topp fem i Sverige när vi slår upp portarna den 15 maj i år. Oavsett om man är där för konferens, fest eller bröllop så blir det en unik upplevelse i sitt slag, säger vd Marcus Thuresson.

Fin kurva

Marcus Thuresson tillträdde som vd för Gram Group i oktober 2020, mitt under coronapandemin, och navigerar nu igenom en lågkonjunktur, men han ser ljust på framtiden.

– Gram Group ägs av Backahill och ett av deras motton är ”I svåra tider ska man satsa”. Det har vi tagit till oss. Det är klart att man måste vara ödmjuk i svåra tider, men förr eller senare är lågkonjunkturen över och vi vill att våra anläggningar ska vara attraktiva – då är det viktigt att investera och renovera för att behålla kundbasen.

Under 2019 hade man cirka 65 000 bokade hotellnätter och ligger nu på runt 93 000 bokningar.

– Vi har haft en fin kurva, förutom under pandemin, och vi har väldigt många återkommande gäster. Här finns något för alla. Det vi har sett under 2023 är att privatgäster bokar lite senare inpå sin vistelse än de gjort förr, i snitt 20–25 dagar, mot 45–50 förr.

Fortsätter satsa

Bjärehalvön är ett attraktivt resmål för såväl svenska som utländska gäster och danskarna, som över lag valt att spendera mycket tid i Sverige sedan den svenska kronan sjunkit, har alltid varit flitiga besökare på GRAM Groups anläggningar. Under 2023 ökade antalet gästnätter.

–  Skansen har alltid varit poppis hos danskarna, Torekov har också ökat tidigare år men den största ökningen har vi sett på Hotel Riviera Strand. Det hoppas vi håller i sig.

Gram Group kommer att fortsätta med ytterligare investeringar och satsa på arrangemang utanför sommarsäsongen.

– Sommaren i Båstad är relativt väletablerad, men det är viktigt för oss att få hit gäster året om. Vi tittar på olika lokala event. Yoga games, som är Skandinaviens största yogaevent, har kommit till oss och vi hoppas det fortsätter att växa. Vi arrangerar bland annat matveckor och håller på att etablera en dryckesvecka, säger Marcus Thuresson och tillägger:

– Men man får inte göra för mycket, det måste vara en lagom dos. Destinationen i sig är värd ett besök oavsett årstid.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...