Annons

Granö Beckasin vill locka fler till Västerbotten

zoom
NYHETER. Granö Beckasin i Västerbotten blir en del av STF-familjen. Nu vill ekoturismföretaget få fler svenskar att upptäcka det vackra skogslandskapet i norr.
Annons

Sedan starten 2008 har Granö Beckasin nått stora framgångar på den internationella marknaden med sitt erbjudande om ekohotell, unika trädhus och naturnära aktiviteter vid Umeälven. Nu har de valt att ansluta sig till Svenska Turistföreningen, STF, som har cirka 250 boenden runt om i Sverige.

– Tillfället var bra och vi lierar fint med STF:s värdegrund om att främja natur- och kulturturism i Sverige. Vi vill nå ut bredare på den nationella marknaden och även få den svenska målgruppen att upptäcka det vackra skogslandskapet här i norr. STF är ett bra sätt för oss att nå den målgruppen. Dessutom vill vi samarbeta ännu mer med lokala aktörer, säger Cecilia Sandström, vd på Granö Beckasin.

Har prisats för sina insatser

Granö Beckasins syfte har ända från början varit att samverka med småföretagare och entreprenörer i bygden kring Granö för att skapa långsiktigt hållbara relationer, fler arbetstillfällen och att öka inflyttningen. Företaget startade för att den då nedläggningshotade byskolan skulle räddas kvar. För sina insatser har Granö Beckasin nu fått Ekoturismpriset 2024, som årligen delas ut av Naturturismföretagen och resebranschtidningen Travel News.

– Skolan är kvar, fler flyttar till Granö och huspriserna går upp. Det känns väldigt fint att någonting som vi har jobbat så länge för ger effekt och att arbetet dessutom uppmärksammats med ett pris, säger Cecilia Sandström.

Många internationella gäster

Eftersom Granö Beckasin haft så mycket internationella gäster har de inte påverkats av det kärva ekonomiska läget som råder. Snarare har de känt av en ökning.

– Den här vintern har varit vår bästa någonsin. Vi har haft en toppensäsong med jättemånga internationella gäster. Till viss del har det att göra med att den svenska kronan är väldigt svag, vilket gör det förmånligt för många från Europa att resa till oss.

Inför sommarsäsongen kommer Granö Beckasin att erbjuda nya upplevelsepaket i samarbete med ett flertal internationella agenter.

– Vi har bland annat ett paket där du tar tåget till Vindeln för att sedan vandra till oss längs Tvåälvsleden, medan vi sköter logistiken och hämtar bagaget. I sommar har vi också ett friluftstriathlon-paket, som vi redan har fått många bokningar på. Det känns superspännande!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...