Annons

Guldkant-gänget tar över Viktors i Lindvallen

zoom Ägargänget på Guldkant, Henrik Arkåsen, Erik Hemingsson, Jens Lijeberg och Jonas Settlin. Foto: Guldkant
Ägargänget på Guldkant, Henrik Arkåsen, Erik Hemingsson, Jens Lijeberg och Jonas Settlin. Foto: Guldkant
NYHETER. ”Vi är duktiga på att ta emot sommargäster och nu ska det bli himla roligt få göra samma sak under vintersäsongen”, säger Jonas Settlin, vd Guldkant.
Annons

Viktors restaurang och hotell på Sälfjällstorget i Lindvallen har drivits av restaurangfamiljen Salesjö sedan 2017. Nu säljer de och lämnar därmed över stafettpinnen till den nya ägaren Guldkant redan inför kommande vintersäsong.

Gänget bakom Guldkant består av delägarna Jonas Settlin, Henrik Arkåsen, Jens Liljeberg och Erik Hemmingsson. De driver i dagsläget sju restauranger i Västervik och Vimmerby, som har en tydlig sommarprägel med en meny dominerad av fisk och skaldjur lokalt fångat i havet.

– Det jag ser framemot allra mest är att vi nu får jobba under vintern. Vi är duktiga på att ta emot sommargäster och nu ska det bli himla roligt göra samma sak under vintersäsongen och att få jobba med vinterråvaror, säger Jonas Settlin, vd Guldkant.

Passionsdrivet beslut

Han beskriver hur menyn på Viktors kommer att domineras av rätter med vilt, bär och svamp.

– Det ska bli murrigt, vällagat och goffigt, kompletterat av tyngre rödvin. Det var ett passionsdrivet beslut att satsa på en vinterrestaurang och det är en ny kreativ värld som vi verkligen ser fram emot.

Guldkant är ändå inga nykomlingar utan har haft en fot i Lindvallens restaurangvärld sedan en tid tillbaka. Jonas Settlin har tillsammans med delägaren Henrik Arkåsen bland annat samarbetat med Lindvallen restauranger, dels som kreativa konsulter och dels med själva driften av kvarterskrogen Majkens Sylta.

– Det skulle nog inte vara helt lätt för oss från söder att komma in i fjällvärlden och bara dra igång en verksamhet, men i och med att vi har varit på plats av och till under 13 år så har vi ganska bra koll.

Det är rätt stor konkurrens om kompetent säsongspersonal i fjällvärlden, hur har ni tänkt inför rekryteringen till Viktors?

– Vi hade 150 säsongsanställda som jobbade i Vimmerby i somras och många av dem kommer upp till Lindvallen nu när vi öppnar, säger Jonas Settlin och fortsätter:

– Jag tror att den mixen kommer att bli jätteviktig för oss, att vi har en lokal förankring med anställda som bor i Lindvallen och samtidigt ett säkerhetsnät med säsongsanställda från våra restauranger i söder som har lågsäsong från januari till mars.

Attraktiva året runt-tjänster

Jonas Settlin beskriver hur Guldkant på så sätt kommer att kunna erbjuda attraktiva året runt-tjänster för tidigare säsongsanställda.

– Tidigare har det gjort rätt ont att se dem försvinna till andra tjänster när säsongen är över. Om man vill vara en attraktiv arbetsgivare behöver man erbjuda sina anställda karriärmöjligheter och nu kommer vi att kunna göra det, säger Jonas Settlin.

Viktors öppnar i Guldkants regi i slutet av november.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...