Annons

Guldvingen – nytt pris inom Dalarnas besöksnäring

zoom Priset Guldvingen delas ut till aktörer inom Dalarnas besöksnäring. Foto: Anna Holm, Visit Dalarna
Priset Guldvingen delas ut till aktörer inom Dalarnas besöksnäring. Foto: Anna Holm, Visit Dalarna
NYHETER: Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) instiftar det nya priset Guldvingen som kommer delas ut i två priskategorier. Priserna ska uppmärksamma aktörer inom Dalarnas besöksnäring som bidrar till destinationsutveckling.
Annons

Det nya priset Guldvingen kommer under branschgalan Up to Date den 28 oktober delas ut till kategorierna Årets besöksnäringsföretag och Årets bästa arbetsgivare. Med priserna vill DBEF uppmärksamma företag och personer som bidrar till att utveckla Dalarna som destination.

Vem som helst kan nominera kandidater som juryn går igenom för att utse vinnarna. De nominerade ska vara medlemmar i DBEF.

Punkter som juryn kommer ta i hänsyn när de utser vinnare för Årets besöksnäringsföretag är nytänkande, engagemang och framåtanda. Vinnaren av Årets arbetsgivare kommer ha utmärkt sig i arbetet med social hållbarhet – ett hållbart arbetsliv för medarbetarna.

– Vi har så många fantastiska besöksnäringsföretag i Dalarna. Med de två nya priserna vill vi både lyfta och uppmärksamma dem, för våra företagare spelar en otroligt viktig roll för Dalarnas utveckling och dess invånare. 2021 års fokus är företag som arbetar med social hållbarhet, med målsättning att skapa en långsiktig och hållbar besöksnäring, säger Anna Björkman, ordförande i DBEF och verksamhetschef vid Falu Gruva i ett pressmeddelande.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...