Annons

Gysinge Herrgård är Countryside Hotels senaste tillskott

zoom Mikaela Grundström, vd Jula Hotell AB.
Mikaela Grundström, vd Jula Hotell AB.
NYHETER. Jula Hotell tog över Gysinge Herrgård för lite mer än ett år sedan. Sedan dess har en omfattande renovering gjorts och nu är den även en del av Countryside Hotels.
Annons

Jula Hotell är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet och driver fyra hotell: Skara Konsthotell, Skara Stadshotell, Hotell Gyllene Uttern och det senaste tillskottet Gysinge Herrgård. Från att ha varit en mer av en konferensanläggning har det efter renoveringen blivit ett herrgårdshotell med inriktning på weekendvistelser.

– I huvudbyggnaden var det mer som en kursgård, där har vi nu gjort större hotellrum. I övrigt har vi nya heltäckningsmattor, nya möbler och på väggarna i hotellkorridorerna har vi fyllt med gamla anrika bilder på gården. Och det gamla kontoret har blivit en svit, säger Mikaela Grundström, vd Jula Hotell AB som driver Gysinge Herrgård.

Långsiktiga investeringar

Gysinge Herrgård består av 17 byggnader, varav fem med gästrum. Totat finns det 68 rum med konferensanläggning. Herrgården ligger vid Dalälven i bruksorten Gysinge, drygt fem mil söderut från Sandviken. Det är ett anrikt hotell med anor från 1600-talet och fantastisk natur med Färnebofjärdens nationalpark runt knuten.

– Ganska snart kommer även bastu med panoramafönster mot Dalälven att finnas på plats, med bryggor för att kunna ta ett dopp. Och så snickrar vi på ett utomhusgym som också blir klart snart. Vi har fler långsiktiga investeringar på gång.

Varför har ni valt att arbeta med Countryside Hotels?

– Hotellportföljen som de har är fantastisk och där passar Gysinge Herrgård in. Så det kommer att betyda mycket för oss att få vara en del i deras utbud. Vi ligger ju så fint mitt i naturen, precis vid Dalälven, och bara knappt två timmar från Stockholm och ännu närmare från Uppsala.

Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?

Det är vår andra sommar och vi har redan 16 bröllop att se fram emot. I övrigt ser sommaren bra ut, framför allt juli månad. Men vi behöver fylla mer inför höst och vinter, som det ser ut nu, säger Mikaela Grundström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...