Annons

Här är Sveriges första certifierade utbildning

zoom Från vänster:<br />
Annika Birkfeldt (Elite Hotels Helsingborg), Charlie Fält (Helsingborgs Arena), Maria Ekberg (Drottning Blanka) och Thomas Hansen (Scandic Hotel Nord, Helsingborg).
Från vänster:
Annika Birkfeldt (Elite Hotels Helsingborg), Charlie Fält (Helsingborgs Arena), Maria Ekberg (Drottning Blanka) och Thomas Hansen (Scandic Hotel Nord, Helsingborg).
NYHETER. Hotell- och turismprogrammet på Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg är den första utbildningen att bli godkänd enligt besöksnäringens egen standard.
Annons

Visita har tillsammans med besöksnäringens företag och facket utvecklat en modell för att säkra fortsatt attraktiva och branschnära utbildningar. Först ut med att klara besöksnäringens egen kvalitetssäkring är hotell- och turismprogrammet på Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg.

– Det är glädjande att Drottning Blanka Gymnasium klarar kriterierna och blir den första skolan att få ett certifierat program. Förutom att det ger anställningsbara elever stärker det attraktiviteten och kvaliteten på deras gymnasieutbildning, säger Peter Thomelius, ledamot i Certifieringsnämnden.

Stort behov av utbildad personal

Certifieringen innebär bland annat att utbildningen har nära och täta samarbeten med lokala företag i besöksnäringen. På så sätt säkras att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav.

– Jag är så glad och stolt! Jag ser certifieringen som ett kvitto på att det arbete vi gör verkligen ger de bästa möjliga förutsättningar för våra elever att möta branschens förväntningar, säger Mikael Fors, rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg

Från millennieskiftet fram till pandemin ökade antalet jobb inom besöksnäringen tre gånger så mycket som övriga branscher och behovet av utbildad personal är fortsatt stort.

Läs mer om certifieringen på Världens jobb  eller på Visitas hemsida: https://visita.se/kompetensforsorjning/kvalitetssakring/

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...