Annons

Här bygger Elite nytt stor-hotell i Stockholms ”nya centrum”

zoom Hisnande satsning. Elites nya hotell är hela 16 våningar högt.
Hisnande satsning. Elites nya hotell är hela 16 våningar högt.
NYHETER. De stora hotellkedjorna expanderar på högvarv i Stockholms stadskärna: Scandic med precis nyöppnade Haymarket och Continental, Choice nyomgörning av Clarion Amaranten och kommande satsningar i kvarteret Urban Escape. Men Elite Hotels tar istället ett kliv bort från citykärnan och satsar i ett nytt tillväxtområde.
Annons

Just nu reser man fasaderna till hotellkedjan Elites storsatsning i Hagastaden i Stockholm. Elite Hotel Hagaplan kommer att ligga nära den planerade tunnelbanestationen och i anslutning till huvudentrén för Nya Karolinska Solna. 

– Det här är en av de hetaste tillväxtplatserna i hela landet, här länkas Solna samman med Stockholm och tusentals lägenheter ska byggas. Utöver det ska 50 000 kontorsplatser etableras. Det är ett nytt centra och vi hamnar mitt i, säger Anders Wahlund, regionchef på Elite Hotels.

Hela 16 våningar högt

Elite Hotel Hagaplan kommer att erbjuda 222 rum på sexton våningar. Och det är just höjden som sticker ut.

– Hotellet kommer att resa sig sexton våningar högt och det byggs dessutom på en högplatå, som hotellgäst kommer man att få en fantastisk panoramavy över hela Stockholmsområdet. För att förena nytta med nöje kommer vi att bygga en skybar och ett skygym högst upp i huset.

Anders Wahlund anser att läget mitt i Hagastaden är idealiskt för att locka gäster.

– Det är en stor fördel att ligga nära Karolinska sjukhuset, de har en internationell prägel med patienter från ett brett område och det kan finnas boendebehov hos anhöriga. Det finns även forskare på sjukhuset som kan välja att bo hos oss. Men sjukhuset är inte vår huvudmålgrupp, vi har ju hela Karolinska Institutet och den stora kongresshallen med möten och konvent.

Tror på Hagastaden

Bygget startade hösten 2015 till en projektkostnad om 440 miljoner kronor. Och hotellet kommer att invigas i november 2017.

Enligt Anders Wahlund tar hotellkedjan en ny position med Elite Hotel Hagaplan.

– Vi har en historia av att vidareutveckla och driva stadshotell och det här kommer att ligga lite utanför Stockholm city, men mitt i ett nytt centrum. Det är ett stort värde att vara först på plats och vara med och driva utvecklingen i området. Jag tror att vi och andra hotell är en förutsättning för att Hagastaden ska kunna växa.