Annons

The Lodge öppnar Skånes högst belägna spa

zoom Det nya spat i The Lodge har hämtat inspiration från Bali och Hawaii. Foto: The Lodge
Det nya spat i The Lodge har hämtat inspiration från Bali och Hawaii. Foto: The Lodge
NYHETER. Infinitypool, svävande bastu och Hawaiinspirerade relaxrum – det är några av nyheterna när det skånska hotellet The Lodge lanserar Skånes högst belägna spa.
Annons

The Lodge ligger på Romeleåsen i Skåne, 167 meter över havet. Det är en av Skånes högsta punkter och något som hotelledningen har tagit fasta på i lanseringen av ett nytt spa, kallat Eagle’s Nest.

Inspiration från Bali och Hawaii

Inspirationen kommer från olika delar av världen. Den tolv meter långa infinitypoolen är inspirerad av Bali, kallvaken av tyska och österrikiska badtraditioner och den nya sparitualen av Hawaii. Samtidigt ska spat kännas som en förlängning av hotellets befintliga New England-stil.

– Vi har tagit varje detalj och tänkt hur vi kan få det att passa in i det övriga och skapa en röd tråd, säger Henrik Holmqvist, vd på The Lodge. Vi har tittat mycket på amerikanska lodger men också en lodge i Nya Zeeland som heter Huka Lodge.

Behöver nyanställa

The Lodge öppnade för tio år sedan och har hittills erbjudit sina gäster ett helgöppet spa. Det nya spat blir 900 kvadratmeter stort, vilket är en fyrdubbling av den befintliga ytan, och ska ha öppet dagligen, från tidig morgon till sen kväll. Det innebär att hotellet behöver anställa 10–20 nya medarbetare på heltid.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att driva spa på heltid och börja ta emot daggäster. Vi vill vara ett upplevelsehotell för både privat- och konferensgäster, säger Henrik Holmqvist.

Vid sidan av infinitypoolen och kallvaken ska spat locka med upplevelseduschar, relaxrum med öppna spisar och champagnebar samt flera olika bastur, varav en ska ge känslan av att sväva fritt.

– Den hänger ut över bergskanten och ska ge en känsla av att sitta på ett berg och titta ut. Vissa span i Sverige går mot mer rock’n’roll, men vi går åt motsatt håll och gör det ännu lugnare. Våra gäster vill ha total avkoppling, de har tillräckligt mycket rock’n’roll i vardagen.

Ny restaurang

Spat är den första delen i en omfattande utbyggnad av hotellet. De kommande åren ska The Lodge även bygga en större restaurang och 28 nya hotellrum, vilket är mer än en fördubbling av de nuvarande 22.

– Vi gör detta eftersom det går så jäkla bra för oss. Vi har drivit hotellet i tio år och det har blivit alldeles för litet.

Hela hotellutbyggnaden beräknas vara klar om fyra år, men redan i månadsskiftet november/december ska det nya spat vara klart.

– Det känns väldigt spännande. Min ambition är att skapa ett av Nordens bästa span, säger Henrik Holmqvist.

The Lodge är inte det enda skånska hotellet som satsar stort på spa just nu. Som Besöksliv tidigare har skrivit planeras ett nytt spahotell utanför Malmö:

Läs mer här.