Annons

Hitta personal via skräddarsydd utbildning

zoom Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på Visita.
Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på Visita.
NYHETER. Under rådande tider av kompetensbrist borde fler arbetsgivare utnyttja Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildningar. Det anser Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på Visita.
Annons

Om ett flertal arbetsgivare söker personal har de möjlighet att gå ihop och tillsammans med Arbetsförmedlingen skräddarsy en helt egen utbildning utifrån sina rekryteringsbehov.

– Det bästa med den här utbildningsformen är att den riktar sig till företag som har ett reellt och specifikt rekryteringsbehov, företrädesvis inom bristyrken, säger Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning på Visita.

Utbildningen kan genomföras om en eller flera arbetsgivare kan erbjuda anställning efter genomförd utbildning. Som arbetsgivare deltar man i planeringen av utbildningen och även i urvalet av deltagare, samt tar emot dem under den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen.

Öka kännedomen om rekryteringsutbildningar

Idag utnyttjas erbjudandet framför allt av större företag och Peter Thomelius anser att kännedomen om möjligheten att skräddarsy en egen rekryteringsutbildning behöver spridas till fler i branschen.

– Jag menar att ett antal mindre företag i samma kommun eller region borde ta tillvara på möjligheten att tillsammans uppvakta Arbetsförmedlingen och beskriva sina behov.

Möjlighet för konferensanläggningar

Han ser att lokala och regionala nätverk inom besöksnäringen skulle kunna vara lämpliga möjliggörare.

–  Jag tänker att det finns flera orter med kluster av konferensanläggningar som borde kunna nyttja denna möjlighet. Till exempel i Tällberg, Lidingö eller Sigtuna för att nämna några, säger Peter Thomelius.

Läs mer om Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildningar här

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...