Annons

Hon blir hotellchef för Stockholms största eventhotell

zoom Hanna Lidén Blom, ny hotelldirektör på Quality Hotel Friends, <br />
brinner för att få andra att ge bra service. Foto: Nordic Choice Hotels
Hanna Lidén Blom, ny hotelldirektör på Quality Hotel Friends,
brinner för att få andra att ge bra service.
Foto: Nordic Choice Hotels
PÅ NYTT JOBB. Redan som tolvåring sommarjobbade hon på camping, och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv i hotellbranschen. Nu blir Hanna Lidén Blom hotellchef för Stockholms största hotell som är på väg att bli ett av norra Europas största.

Annons

Efter drygt två och ett halvt år på Comfort Hotel Norrköping känns lite som att komma hem, säger Hanna Lidén Blom om känslan att flytta tillbaka till Stockholm för sitt nya jobb.

– Quality Hotel Friends är en annan typ av hotell än det jag jobbar på i dag, så det blir väldigt annorlunda. Det här är mer stordrift, fler rum, konferens, bankett, restaurang. Jag är sjukt taggad.

Vad fick dig att tacka ja till den nya tjänsten?

– Jag älskar utmaningar. Jag har alltid levt i tvåårscykler jobbmässigt, och nu behövde jag något nytt att bita i. Det lockade dessutom mycket att komma in i stordrift.

Du flyttar från Norrköping till Stockholm. Vad blir den största skillnaden?

– Jag flyttade till Norrköping för att öppna där, så nu känns det härligt att flytta tillbaka. Att komma in i den drift som redan fungerar bra och att vara med under en stor tillbyggnation, det kommer att bli en kul utmaning.

Vad blir din första arbetsuppgift?

– Jag drar igång i april. Jag kommer att börja med att sätta mig in i allt, göra mig en bild av exakt vad jag ska jobba med. Bästa sättet är att praktisera på alla avdelningar. Det kommer alltså att bli prio ett. Då lär jag mig huset och lär känna dem jag ska jobba med.

Du har jobbat länge i branschen. Berätta.

– Jag pluggade ett år IH, gjorde praktik på Clarion i Uppsala, började i receptionen som praktikant, gjorde alla hästpass. Började sedan som salesmanager, sen Clarion Stockholm Söder, där var jag receptionschef. Sedan kom jag in som trainee, eftersom jag ville ha mer utveckling. Sedan kom jag in på Comfort. Jag har varit i branschen, på Choice i nio år.

Vad är det som lockade dig med hotellbranschen från första början?

– Jag är skadad servicemänniska, har sommarjobbat alla somrar på camping, ända sedan jag var tio tolv år. Jag älskar att ge service, att göra det där lilla extra som får folk att må bra. Nu brinner jag för att få andra att vilja göra samma sak. Det lilla är värt så himla mycket. Jag älskar hotellvärlden, har man väl börjat är det svårt att sluta.

Hur vill du utveckla Quality Hotel Friends?

– Det är givet att det här är ett hotell som funkar bra, men jag vill lyfta servicenivån ett snäpp till, jag älskar den här servicen som inte känns så påklistrad. Att sprida att-ha-kul-på-jobbet-känslan. Det sprider sig också till gästen. Kanske kan jag komma in med nya ögon. Det hoppas jag på.

Quality Hotel står inför stora förändringar under de närmaste åren, berätta.

– Hotellet ska byggas ut. Vi har precis öppnat upp banketten igen, kommer att finnas plats för 1 800 personer på bankett samt byggt ytterligare 200 rum. Det är redan ett eventhotell, och större kommer det att bli.

Du började som praktikant i receptionen och sedan som trainee och har sedan dess jobbat som welcome office manager, sales manager och nu senast som hotelldirektör. Vilka är dina styrkor som chef?

– En av mina styrkor är att skapa en feedback-kultur. Jag är en aktiv ledare i det att jag tycker om att vara med och köra. Jag gillar tempo, det går snabbt nära mig och jag är en person som får igång processer. Ser möjligheter i det mesta. Jag är bra att få med folk och att få dem och växa och blomma i sin egen potential.

Som Besöksliv har skrivit tidigare så börjar en ny tillbyggnad av Quality Hotel Friends till sommaren 2018. 250 nya rum ska byggas och beräknas stå klara till årsskiftet 2019/2020.