Annons

Hon ska växla upp på slottshotellet

zoom Katarina Romell. Gläds åt att få fortsätta jobba med entreprenörer igen.
Katarina Romell. Gläds åt att få fortsätta jobba med entreprenörer igen.
KARRIÄR. Katarina Romell tänkte stanna länge som konsult på sitt och maken Melker Anderssons familjeföretag F12. Samtidigt kunde hon inte låta bli att snegla på Görvälns Slott och Hufvudsta gård. När erbjudandet om VD-skap kom fanns det ingen tvekan. 
Annons

Grattis till nya jobbet som vd för Görvälns Slott och Hufvudsta Gård Mat & Möten! Hur känns det?

– Det känns naturligtvis jätteroligt! Det är ju egentligen inte bara ett jobb, jag blir ju vd på två ställen inom Independent Hotel Group.

 

Vad innebär din nya roll jämfört med tidigare roller du haft?

– Tidigare har jag jobbat elva år på Vår Gård i Saltsjöbaden och därefter var jag ett år på F12-gruppen, vårt familjeföretag. På F12 var jag inne på styrelsenivå. Nu får jag fortsätta att jobba med entreprenörer igen.

 

Du trivdes bra där du var, och hade egentligen helt andra planer än att börja på något nytt. Vad fick dig att hoppa på nya uppdrag?

– Jag hade egentligen tänkt stanna länge på F12, men har länge sneglat på just Görvälns Slott och Huvfudsta Gård. Det är två jättefina produkter som har stuckit ut. Jag imponerades av deras sätt att jobba med sociala medier och deras professionella sätt att kommunicera sina budskap utåt.

 

I pressmeddelandet står det att ni nu växlar upp verksamheten. Vad innebär det?

– Verksamheten är redan på väldigt hög nivå. Nu vill jag vässa oss ytterligare och ta oss till en ännu högre nivå.

 

Vad är konceptet bakom en lyckad konferens enligt din uppfattning?

– Ett värdskap som lever upp till kundernas redan höga förväntan. Men grunden är naturligtvis att allt ska flyta, tekniken ska fungera och fikat ska komma på utsatt tid. Lägg till en vacker miljö där små detaljer vittnar om omtanke.

 

… och vad är konceptet bakom en lyckad långweekend?

– Samma sak här. Ett värdskap som får gästerna att känna att personalen älskar sitt arbete och som gör att gästerna känner sig varmt välkomna. Vi som jobbar här måste älska att ge service och drivas av passion.

 

Vad är de närmaste planerna för Görvälns slott?

­ – Görvälns slott ska bli Sveriges bästa boutiquehotell. Vi ska även bli Sveriges bästa Hideaway där gästerna kan gosa in sig. Just nu bygger vi sju nya rum och planerar ett Chef’s table.

 

Hur tror du att framtidens konferenser kommer att se ut?

– Konferensbranschen är tuff. För att överleva måste man leverera, ha en edge och våga vara lite smartare och nischa sig.

 

Du har varit på mindre, mer personliga ställen som Vår gård och på stora hotell som Strand Hotell.  Vad är skillnaden på att driva små ställen kontra större anläggningar?

– Större ställen har ofta en lite mer fyrkantig professionalitet samtidigt som man på mindre ställen behöver dra nytta av sin kreativitet.

 

Du har haft chefsroller under många år. Hur är du som chef?

– De säger att jag är bra. Jag är säkert krävande, jag vet vad jag vill och jag är tydlig med att förmedla min vision. Mina medarbetare får stor frihet under ansvar.