Annons

Hotellbarer med utsikt ska locka gäster i sommar

zoom Bar med utsikt.  Foto: Pressbild.
Bar med utsikt. Foto: Pressbild.
NYHETER. Lagom tills säsongen för uteserveringar lanseras flera nya takterraskoncept. The Winery i Solna mixar vin med en känsla av Brooklyn, och på Brunkebergstog vill inte Petter Stordalen vara sämre. 
Annons

En bar. Italiensk streetfood. Tjugofem meter meter över mark – och en stark känsla av vara utomlands. Så skulle man kunna beskriva vinhotellet i Solnas nya Winery Rooftop Terrace. Satsningen är också ett led i att locka en bredare publik.

– Vi vill att flera ska få upp ögonen för vårt hotell. Vin är något som är kul och för alla, säger Sarah Djerf, marknadsansvarig för hotellet.

Toscana möter Brooklyn

Kombinationen av vin och design utgör The Winery Hotels unika koncept. Solna är postadressen men det är inte nödvändigtvis där gästen ska känna att den befinner sig.

– En blandning Toscanas landsbygd och det urbana Brooklyn. På taket blir det en känsla av verklighetsflykt, som att vara på en takfest i New York, säger Sarah Djerf.

Redan förra året drev The Winery Hotel bar på sin takterrass. Men nu rullas konceptet ut med full flagg.

– Vi vet nu vad gästerna uppskattade mest förra sommaren och lägger fokus på det. Vårt egna vin till exempel. Nu är det mycket rosé eftersom det är det man vill dricka när det är fint väder. Vi har dock många goda viner i alla färger, även från vår vingård i Toscana, Terreno, säger Sarah Djerf.

I år har man satsat mer på musiken för att skapa rätt stämning. Det är Sandra Bergman, känd som dj:n och bokaren Choco Canel, som tillsammans med hotellet skapat en musikprofil. Dessutom finns en pool omgärdad av vinrankor.

– Poolen är alltid uppvärmd. Den är minst 28 grader året om. Man kan hyra ett dagrum till ett extra rabatterat pris för att byta om, ha sin grejer och vara under dagen om man vill.

Hur vädersäkert är det?

– Svårt att säga. Självklart hoppas vi på en riktigt solig sommar. Tanken är att vinrankorna som växer runt stålbjälkarna ska skydda lite mot vinden och det finns ett litet tak över baren. Men man behöver absolut inte gå hem om det regnar, vi har en skön vinbar i lobbyn också.

Ett liknande projekt på hög höjd är Stockholm under Stjärnorna. Det är en takpark om 1200 kvadratmeter i anslutning till Petter Stordalens hotell på Brunkebergstorg. Taket som smygöppnades under sex helger förra året blir nu en permanent destination.

Här finns tre barer, streetfood, utomhusbio, gruppträningstillfällen och direktsändning av sommarens fotbolls-VM. Tänk folkpark i ny modern tappning.

– Stockholm under Stjärnorna är mer än en takbar. I arbetet med projektet har vi hämtat mycket inspiration från stadens redan etablerade parkliv. Den stora skillnaden är att vi flyttat det 50 meter upp till ett tak mitt i Stockholm city, säger Henrik Jakobsen Director of Food & Beverage.

– Vi vill uppnå en festivalkänsla med mycket liv och rörelse.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...