Annons

Hotellbåt i Stockholm hyllas av amerikansk press

zoom Hotellfartyget Prince Van Orangiën får goda omdömen av såväl internationell press som lokalbefolkningen.
Hotellfartyget Prince Van Orangiën får goda omdömen av såväl internationell press som lokalbefolkningen.
NYHETER. Det exklusiva båthotellet Prince Van Orangiën har under det senaste året fått strålande omnämnanden i de prestigefyllda magasinen Condé Nast Traveller och Vogue. 
Annons

Det var en artikel på nyhetstjänsten Omni som lyfte fram den goda publiciteten i ett svenskt rampljus den 31 augusti. Originalartikeln på CNtraveller hade publicerats redan i maj.

− Det är fantastiskt roligt, säger Agneta Green som driver Oaxen Krog & Slip, varunder båthotellet också ingår.

Hon minns journalisterna, båda indiska, som har bott över på båten och uppenbarligen uppskattat atmosfären.

− Resejournalister bor på hotell över hela världen, men det går aldrig att återskapa ett ställe av det här slaget. Platsen vid Beckholmen är dessutom så unik eftersom båten ligger avsides men ändå mitt i stan. Det är verkligen en liten dold pärla.

Bjöd hit ägarens familj

Agneta Green och medgrundare Magnus Ek köpte Prince Van Orangiën 2008 eftersom de behövde ha en hotellösning på ön Oaxen i den sörmländska skärgården, där de tidigare huserade med sin restaurang. När de stängde ner verksamheten 2011 frågade många om de fick köpa båten.

− Jag är verkligen glad att vi valde att behålla den när vi flyttade till Djurgården, säger Agneta. Det har tagit tid att få snurr på verksamheten, men det senaste året har det verkligen lossnat. Vi har aldrig velat ligga hos bokningssajterna, utan sköter allting själva.

Båten, som är 35 meter lång och har sex hotellrum, har alltid varit i privat ägo. Oaxen är fjärde ägare i ledet. Byggaren hette Mr Smith, det var även han som namngav båten när den tog sin jungfrutur i Holland 1935.

− Vi fick faktiskt kontakt med ett av hans barnbarn och bjöd hit hela familjen för två sedan. Det var väldigt fint, vi fick ett gammalt fotoalbum av dem.

Många bröllopsnätter

Hotell Prince van Orangiën har öppet under sommarhalvåret mellan april och oktober. Den internationella exponeringen ligger väl i linje med Oaxen Krog & Slip och hotellfartygets unika kvaliteter, men faktum är att hotellbåten hittills främst har fångat stockholmarnas intresse.

− Vi har många nygifta par som kanske vill vara barnfria en helg. Det är väldigt romantiskt och lugnt här, så vi får också många brudpar som kommer hit på sin bröllopsnatt.