Annons

”Hotellbranschen är en helt egen värld att kliva in i”

zoom Filippa Hartmann har tilldelats stipendium från Göteborgs Restauratörförenings Understödsfond.
Filippa Hartmann har tilldelats stipendium från Göteborgs Restauratörförenings Understödsfond.
NYHETER. Besöksliv gratulerar Filippa Hartmann, studerande vid Hotel Institute i Montreux som tilldelats stipendium från Visita.
Annons

Grattis till stipendiet, den klassiska frågan först- hur känns det?

– Tack! Det känns otroligt bra och motiverande, säger Filippa Hartmann, som har tilldelats stipendium från Visita, ur Göteborgs Restauratörförenings Understödsfond.

Hur fick du reda på att du kunde söka och hur gick det till?

– Det var igenom min pappas sambo som jobbat inom besöksnäringen i Göteborg och som visste att det fanns stipendier att söka. Jag sökte med bifogade intyg, betyg och en motivering och redan efter en månad så återkopplade Göteborgs Restauratörförenings Understödsfond och Visita Västra.

Vad ska du använda stipendiesumman till?

– Det finns ett flertal intressanta extrakurser på min skola som jag gärna skulle hoppa på men som också kostar extra. Det är något jag kan göra nu.

Vad har du för framtidsplaner, innefattar de en karriär inom besöksnäringen?

– Ja, det tror jag. Jag har jobbat inom restaurang och har alltid varit fascinerad av hotellbranschen, speciellt utomlands. Det är som en hel värld man kliver in i och jag har försökt att hitta min plats i den. Jag vill gärna hitta en kombination av det jag pluggar, vilket är hotel management och business administration.

En framtid som hotellchef kanske?

– Kanske det. Just nu så jobbar jag på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg och har fått träffa spännande personer och hört om deras erfarenheter. Jag har fått prova på olika saker inom hotellverksamheten, både här och även i schweiziska Engelberg.

Varför borde unga människor söka sig till den här branschen?

– Främst så är det ju en så superkul bransch just för att den är så bred, man kanske inte kan förstå hur mycket olika saker det finns att göra inom den innan man själv provar på. Besöksnäringen är ett bra ställe för att bygga upp både erfarenheter, självförtroende och social kompetens, säger Filippa Hartmann.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...