Annons

Hotellet får bygga bastu – på taket

NYHETER. Ett spabad med utsikt över både natur och Hultsfredsfestivalen. Det är visionen bakom Hotell Hulingens nya satsning där en 15-tons bastu byggs på taket.
Annons

Det är en nöjd Putte Svensson Sahlin som berättar om det annorlunda bygge, som snart ska ta form på taket av hans och partnern Jennies hotell i Hultsfred.

– Det kommer att bli en relaxupplevelse där man som besökare får utsikt över både sjön Hulingen och festivalområdet. Man kan alltså bada bastu och lyssna på livemusik samtidigt. Det kan du inte få någon annanstans.

”Kommer bli kallsvettigt”

Projektet har pågått i tre år och det beräknas vara färdigt nu i april. Just nu byggs bastun och toaletterna i två moduler. Bara bastun väger 15 ton och den ska lyftas på plats med en kran.

– Det kommer att bli kallsvettigt att se det, säger Jennie Svensson Sahlin.

Förutom en bastu med rum för åtta personer så byggs även ett spabad och ett soldäck på taket.  Totalt handlar det om en investering på cirka 3 – 4 miljoner kronor, och den ska räknas hem genom en ny målgrupp, berättar Putte Svensson Sahlin.

– Vi får ett helt nytt affärsområde, gäster som vill ha annorlunda upplevelser. Vi vänder oss till grupper och konferenser, festivalbesökare och folk i området. Som max kan vi ta emot grupper på 20 personer. Och det kommer inte att vara gratis, mellan tre och fem tusen kronor per tillfälle kostar det, beroende på hur många man är. 

Hotellrum ska hedra artister

Inspirationen till takprojektet kommer dels från den musikhistoria som finns i Hultsfred. Dels från en anekdot som den tidigare hotellägaren berättade.

– När han skulle visa några gäster utsikten från taket så gick dörren i baklås bakom dem, så de var fast. Men utsikten var ju makalös. När vi hörde det tänkte vi direkt att vi måste göra något. Och efter tre års planerande kommer bastun äntligen att stå klar i vår, säger Jennie Svensson Sahlin.

Parallellt pågår hotellets andra stora projekt. Hotellrum byggs om för att hedra olika artister som spelat på Hultsfredsfestivalen. Även det ska stå klart till våren. Man kommer dessutom att ha spelningar på hotellet, i mars uppträder Markus Krunegård.

– Han frågade om han fick bo i Krunegård-rummet. Då får han ju se en bild av sig själv när han vaknar på morgonen, säger Jennie Svensson Sahlin.

Har ni fler planer?

– Det har ju gjorts en del klassiska takspelningar genom åren, exempelvis av Beatles. Det skulle vara skoj att göra det hos oss, att plocka upp en artist som spelat på festivalen. Det vore en dröm med Blur eller de som headlineat flest gånger på festivalen: Suede. De har också ett eget rum på hotellet, säger Putte Svensson Sahlin. 

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...