Annons

Idre Fjäll miljardsatsar på utveckling av anläggningen

zoom Andreas Starenhed, vd för Idre Fjäll. Foto: Idre Fjäll
Andreas Starenhed, vd för Idre Fjäll. Foto: Idre Fjäll
NYHETER. Idre Fjäll satsar 7,7 miljarder på att utveckla anläggningen med nya skidområden, cykelleder och aktiviteter samt mer än en fördubbling av gästkapaciteten. Projektet går i mål 2037 och är den enskilt största satsningen i stiftelsens historia.
Annons

Framtiden ser ljus ut för den svenska fjällvärlden. Som en följd av ett ökat intresse för både skidåkning och naturturism under många år utvecklar Idre Fjäll nu anläggningen. Utvecklingsprogrammet ”En framtid närmare naturen”, som är den enskilt största satsningen i stiftelsens över 50-åriga historia, innehåller planer på nya skidområden, cykelleder och aktiviteter samt mer än en fördubbling av gästkapaciteten. Kostnaden beräknas till 7,7 miljarder.

Utvecklingen kommer att ske i etapper fram till år 2037 med start i sommar. På projektets informationssida kan gäster, entreprenörer och allmänhet följa projektet, och lämna synpunkter.

Tillgängliggöra naturvärden

Förutom att förbättra och förnya aktivitetsutbudet syftar projektet till att belysa och tillgängliggöra naturvärden i norra Dalarnas fjällvärld.

– Idre Fjäll är omgivet av över dussinet storslagna nationalparker och naturskyddsområden. Det är en perfekt utgångspunkt för friluftsliv året runt och det ska vi tillgängliggöra för fler, säger Andreas Starenhed, vd för Idre Fjäll, i ett pressmeddelande.

Skapar nya jobbtillfällen

Den nya anläggningen beräknas på sikt generera ett behov av ytterligare cirka 100-150 helårsanställda och en ökning från 350 till cirka 700 säsongsanställda. Utöver det tillkommer också mellan 75 och 100 indirekta arbetstillfällen runtom i kommunen.

I projektteamet finns, utöver Idre Fjäll, resurser från arkitektbyrån agnasARK i Leksand och design- och projektbyrån Combify.