Annons

Ingen jul på Liseberg i år

zoom Jul på Liseberg ställs in 2020. Foto: Pressbild
Jul på Liseberg ställs in 2020. Foto: Pressbild
NYHETER. Nu står det klart att Liseberg kommer att hålla stängt även i jul, i coronapandemins spår. ”När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen, säger Andreas Andersen”, vd på Liseberg i en kommentar.
Annons

Som Besöksliv tidigare uppmärksammat har det sett mörkt ut för Lisebergs möjligheter att hålla öppet inför julen 2020. Och nu är alltså det formella beslutet fattat, det kommer inte att bli något Jul på Liseberg i år.

– Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg i en kommentar.

De julbord som bokats på nöjesparkens restauranger omfattats dock inte av de begränsningar som förordningen medför och kommer att genomföras som planerat.

– Vi kommer att tematisera ett mindre område av parken så att julbordsgästerna får en stämningsfull inramning, men övriga gäster får vi tyvärr inte möjlighet att ta emot i år, säger Andreas Andersen.

Att nu även julsäsongen ställs in innebär stora ekonomiska konsekvenser och i nuläget har över 100 personer av nöjesparkens fasta personal varslats. De 2500 säsongsanställda som normalt arbetar i nöjesparken och på boendeanläggningarna har inte kunnat erbjudas något arbete.

– Vi försöker att anpassa kostymen och för också en konstruktiv dialog med regeringen om ersättning. Men affären ligger inte bara hos Liseberg. Ett Göteborg utan ett öppet Liseberg får ofantliga konsekvenser för hela stadens handel och turistnäring, säger Andreas Andersen.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter