Annons

Investerar för att ”ligga i framkant”

zoom Så här kommer Hotel Tylösand se ut när man byggt ut hotellet. Foto: Hotel Tylösand
Så här kommer Hotel Tylösand se ut när man byggt ut hotellet. Foto: Hotel Tylösand
NYHETER: Redan stora Hotel Tylösand ska bli ännu större – fortsatt stark efterfrågan är bakgrunden till satsningen på 39 nya hotellrum och ännu en konferensdel. ”Vi vill fortsätta vara ett hotell i framkant”, säger vd Elisabeth Haglund.
Annons

Samtidigt som Hotel Tylösand firar sitt 100-årsjubileum drar man i gång ett projekt för att expandera. Förra veckan blev bygglovet klart – i augusti blir det byggstart för 39 nya hotellrum och en konferensdel som kompletterar de redan befintliga 320 hotellrummen och över 30 konferenslokalerna. En stor investering som genomförs för att kunna fortsätta ligga i framkant och möta efterfrågan.

– Vi har funderat rätt länge på att vi behöver de här extra rummen. Vi har en äldre del av hotellet som vi vill hitta på något annat med framöver, så därför bygger vi ut med lika många rum som finns i den delen, säger Elisabeth Haglund, vd Hotel Tylösand.

De nya rummen får samma nivå på sängar och finesser som i resten av hotellet, men med en uppdaterad inredning och design. Redan nu har det byggts upp ett ”provrum” som ska användas som förlaga till resten av hotellrummen, men som också hyrs ut till gäster.

– Vi brukar göra så när det handlar om större satsningar. Man vill kunna känna sig för och ta fram ett anslag som fungerar. Det är viktigt att känslan som finns på Hotel Tylösand även finns i de nya rummen, men det är också viktigt att inte göra exakt som tidigare, säger Elisabeth Haglund.

Vad är målet med den här utbyggnaden?

 – Dels handlar det såklart alltid om att öka beläggningen, men vi vill också fortsätta vara ett hotell i framkant. För att vara det måste man uppdatera sig, och den här utbyggnaden är ett led i det. Vi vill att det ska finnas en röd tråd genom hela anläggningen och att ingen del ska vara sämre än den andra.

Hur stor investering är det här?

 – Vi utökar med en helt ny byggnad som ska dockas i den befintliga, hotellentrén kommer bli annorlunda och det kommer krävas mycket markarbete inför själva utbyggnaden. Jag vågar inte säga någon exakt siffra innan vi fått in alla anbud, men det är ju en stor investering.

Nya delen av Hotel Tylösand beräknas vara klar 1 maj 2021.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...