Annons

Italienska smaker ska locka fler Malmöbor

zoom
NYHETER. I vår öppnar brasseriet Grand Italian i nyrenoverade lokaler på 25:e våningen i Clarion Hotel Malmö Live. Bättre utsikt och festlig stämning utlovas.
Annons

I slutet av april öppnar den nya restaurangsatsningen Grand Italian Brasserie högst upp i Clarion Hotel Malmö Live.

På 25:e våningen, med utsikt över Malmö och Köpenhamns stadssiluett, kommer gästerna att kunna avnjuta en meny som beskrivs som en tolkning av det italienska köket med allt från egentillverkad pasta, nygräddad pizza, varma och kalla antipasti till gelato och klassiska italienska cocktails.

– Vi ville hitta ett koncept som kändes genuint, folkligt och fyllde en plats som saknades i Malmö. När vi öppnade 2015 var det en hausse kring vår skybar och restaurang. Vi hade tre fulla sittningar varje dag och dit vill vi nå igen. Tanken är att den sena sittningen ska bli mer av en ”dinner club” som kan locka till sig en lite mer festglad publik, säger Jens Lyckman, vd för Clarion Hotel Malmö Live.

Fler platser och bättre utsikt

När hotellet öppnade 2015 skapade kocken Marcus Samuelsson koncepten för restaurangerna Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria. Efter ett nästan tio år långt samarbete löpte avtalet ut och i januari ersattes Eatery Social Taqueria på markplan av den latinamerikanska restaurangen Cantina Otro Más.

Grand Italian ska efterträda populära Kitchen & Table, som bjöd på en fusion av Manhattan och Malmö. Renoveringen pågår nu för fullt och det kommer inte bara vara smaklökarna som serveras nyheter i vår.

– Restaurangen får en ny, mer ombonad interiör och vi kommer att utöka antalet platser från 70 till 90. Det blir en annan sittning där gästerna kommer att äga fönsterpartierna så att i princip alla får njuta av utsikten, säger Jens Lyckman.

Serveras direkt av kocken

Gästerna kommer att kunna se maten tillagas i ett öppet kök och det är möjligt att boka en så kallad ”counter dining” då man sitter vid disken runt köket och serveras direkt av kocken.

– Det erbjöd vi även i förra restaurangen men nu blir det en mer bekväm och inbjudande upplevelse med rustika möbler och en mer oval köksö.

Finns det några utmaningar med att öppna nytt under en lågkonjunktur? 

– Vi ser inte att antalet gäster minskar påtagligt utan det är snarare de ökade råvarukostnaderna som är utmaningen, så det gäller att ta höjd för det. Det är fortsatt mycket hajp kring Malmö och nu har vi Eurovision Song Contest här i maj också. På helgerna får vi mycket besök av danskar som uppskattar att den svenska kronan är svag.

Vad har ni annars på gång för Clarion Hotel Malmö Live framöver?

– Vi har planer på att göra om en 1000 kvadratmeter stor konferensyta till spa. Vi är inne i en process kring bygglovsansökan i nuläget och det kan tidigast realiseras i slutet av 2026, säger Jens Lyckman.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...