Annons

”Jag ser mycket fram emot det fortsatta arbetet”

zoom Visitas ordförande Fredrik Reinfeldt. Foto: Kristina Gillerstedt.
Visitas ordförande Fredrik Reinfeldt. Foto: Kristina Gillerstedt.
NYHETER. Besöksliv har fått en pratstund med Visitas ordförande Fredrik Reinfeldt – som i helgen valdes till ordförande i Svenska Fotbollförbundet.
Annons

Först och främst – grattis!

– Tack!

Vilka likheter ser du mellan besöksnäringen och fotbollen?

– Precis som besöksnäringen spelar fotbollen en stor roll i många människors liv, men också i samhället i stort. Båda är viktiga för att få människor att känna glädje och gemenskap, båda finns i hela landet och bidrar till att bryta utanförskap. Detta är exempel på den typ av verksamheter där jag kan och vill bidra med mina erfarenheter.

Finns det fler gemensamma beröringspunkter?

– Ett konkret exempel är självklart evenemang av olika slag. Fotbollsmatcher, turneringar och inte minst mästerskap är viktiga för besöksnäringen och vice versa. Både fotbollen och besöksnäringen gick dessutom igenom svåra prövningar under pandemin.

Hur ser du på arbetet i Visita framöver?

– Jag ser mycket fram emot det fortsatta arbetet som ordförande i Visitas styrelse och att vara med att utveckla svensk besöksnäring. Just nu pågår avtalsrörelsen för fullt, den är självklart central. Överhuvudtaget är frågorna kring kostnadstrycket viktiga, nu när inflationen stiger och arbetsgivaravgifterna höjs. Vi behöver fortsätta arbetet för att de ska sänkas, säger Fredrik Reinfeldt innan han avslutar:

– Och låt oss hoppas – och arbeta för – att avskaffandet av danstillståndet bara är början på en lång rad regelförenklingar.

En längre intervju med Fredrik Reinfeldt om uppdraget som Visitas ordförande hittar du här.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...