Annons

Jönköping bygger nytt sporthotell

zoom RC Hotel är det senaste hotelltillskottet i Jönköping.
RC Hotel är det senaste hotelltillskottet i Jönköping.
NYHETER. RC Hotel är det senaste hotelltillskottet i Jönköping. Bakom satsningen ligger sportanläggningen Racket Centrum som nu vill skapa synergieffekter.
Annons

Racket Centrum ligger i ett evenemangstätt område och anläggningen är ofta värd för stora tävlingar. För att möta det växande behovet av boende har de nu kompletterat verksamheten med ett hotell.

– Vi hade invigning 12 mars och det var jättekul att få inleda med den stora tennistävlingen ATP Challenger som hölls här, säger Martin Claesson, vd på Racket Centrum.

Hotellet är anpassat för att kunna hantera tillströmningen av gäster under stora evenemang. Bland annat har restaurangen plats för upp till 250 personer. Men det unika med hotellet, det som skiljer det från exempelvis Båstad Sporthotell, är enligt Martin Claesson att sportutbudet finns integrerat i hotellet.

– Som gäst behöver du inte lämna hotellet för att spela bowling, tennis, badminton eller för att gå på gymmet. Du bor så att säga på själva arenan och kan byta om på det egna rummet. Vi livestreamar också tävlingar så att de kan ses i rummen, loungen och restaurangen. 

Kostnaden landar på 80 miljoner kronor

Även inredningsmässigt har hotellet en sportprofil. Väggarna i korridorerna pryds av porträtt av stjärnor som exempelvis Stefan Edberg, som också besökt hotellet och signerat sitt porträtt.

Från idé till färdigt hotell tog det runt tre år och kostnaden, inklusive köpet av bowlinghallen Bowling Arena, landar på knappt 80 miljoner kronor. Det ska räknas hem på lång sikt.

– Det här är en långsiktig investering. Det kommer att ta några år att bygga upp en bra beläggning. I Jönköping ligger snittet på runt 55 procent och där bör vi hamna. Vi är mer än ett hotell och kan därför dra nytta av synergieffekter. De egna evenemangen kommer att skapa en efterfrågan på hotellrum, säger Martin Claesson.

Hur ser det ut bokningsmässigt?

– Vi öppnar under ett evenemangstätt år, bland annat har vi Bowling-SM för lag som kommer att hållas på anläggningen i april. Så det ser välbokat ut inför de kommande månaderna.