Annons

Kittelfjäll hakar på campingtrend: ”Växer explosionsartat”

zoom Allt fler skidanläggningar utvecklar vintercamping. Här i Riksgränsen.  Foto: Besöksliv
Allt fler skidanläggningar utvecklar vintercamping. Här i Riksgränsen. Foto: Besöksliv
NYHETER. Kittelfjäll lägger en rekordsäsong bakom sig och har redan börjat ladda för kommande vinter. En ny campinganläggning för 125 platser ska stärka vintersäsongen, och utöka sommarverksamheten.
Annons

Vintercampingen växer så det knakar i fjällen, och Kittelfjäll har sedan några år jobbat med att planlägga mark för en ny campingplats. I första hand är den tänkt ätt erbjuda fler bäddar under vintersäsong, men på orden pågår samtidigt flera projekt som syftar till en mer åretruntöppen destination.

– Utmaningen för oss är att göra en camping som är trevlig både på vintern och på sommaren, med grillplatser och lekområden. Den blir ett jätteviktigt tillskott för en ort som Kittelfjäll som investerar i tillväxt och som ökar gästunderlaget snabbt, säger Roger Vikström, vd för Kittelfjäll Utveckling.

–Det vi gör går att jämföra med att smälla upp ett nytt stugområde, tillägger han.

Enligt Roger Vikström har vintercamping som företeelse vuxit ”explosionsartat” där gäster står i kö till campingplatserna på skidanläggningarna. Men förhoppningen är att den ska skapa större intresse även sommartid.

– Detta är en genuin fjällby så på sommaren kan man upplev naturen nära fjällen, i form av vandring, cykling, fiske och paddling.

På destinationen pågår ett företagsutvecklingsprojekt där 14 bolag jobbat för att utveckla sommarsäsongen med fokus på bland annat naturism.

– Här kommer campingen att spela en viktig roll.

Campingen ska stå klar till nästa vintersäsong.

Och ni lägger en bra skidsäsong bakom er?

– Vi har haft en den bästa säsongen någonsin, så det är jättekul. Framför allt beror det på snömängd och väder och att företagen här aktivt har börjat jobba med att sälja in Kittelfjäll som en växande destination, säger Roger Vikström.