Annons

Kläppen storsatsar på skid- och snowboardåkning i sommar

zoom Gustav Eriksson, vd för Kläppen som storsatsar på en ny barmarksanläggning för en bred målgrupp. FOTO: Kläppen/Daniel Bernstål
Gustav Eriksson, vd för Kläppen som storsatsar på en ny barmarksanläggning för en bred målgrupp. FOTO: Kläppen/Daniel Bernstål
NYHETER. En unik satsning på en bred målgrupp. Så sammanfattar Gustav Eriksson, vd för Kläppen, storsatsningen på den nya barmarksanläggning som görs i Kläppen inför sommaren.
Annons

– Arenan är uppdelad i flera sektioner och det unika är att den i princip passar alla; eliten men även nybörjare som vill testa hopp för första gången eller bara för att komma och ha kul. Mycket hopp och lek – men även utrymme för den som vill utvecklas, säger Gustav Eriksson om arenan som kostat runt 9,5 miljoner och som saknar motsvarighet i norra Europa.

– Det finns en liknande Innsbruck, annars närmast i Japan, Kina, Kanada och USA.

Arena består av en stor landningskudde och två ramper – så kallade kickar – med en grön “nybörjare del” och en svart “avancerad” del. Av stor vikt under uppförande av Arenan har varit säkerhetsaspekter. Gustav Eriksson kallar den “supersäker” och menar att åkarna i princip inte kan skada sig.

– Landningskudden är byggd som ett skidhopp, men man landar i en luftkudde. En bra och säker barmarksträning för den som vill träna inför skid- och snowboardhopp i snö under vintersäsongen.

I storsatsningen ingår även en “dry slope”, en backe med samma specialplast som till hoppen med rails. I anslutning till denna finns även proffstrampoliner och en miniramp för skateboard, kickbike och inlines. Därtill byggs även en hinderbana, det som i tävlingssammanhang kallas “OCR” på området. Redan nästa vecka invigs arenan för mindre grupper, medan öppningen för allmänheten är planerad till den 20 juni.

– Vi är stolta över sommarens utbud. Med den nya arena finns det aktiviteter för alla åldrar: allt från cykel-, vandrings- trailleder till bra restauranger och hotell, säger Gustav Eriksson.