Annons

Kläppen storsatsar på skid- och snowboardåkning i sommar

zoom Gustav Eriksson, vd för Kläppen som storsatsar på en ny barmarksanläggning för en bred målgrupp. FOTO: Kläppen/Daniel Bernstål
Gustav Eriksson, vd för Kläppen som storsatsar på en ny barmarksanläggning för en bred målgrupp. FOTO: Kläppen/Daniel Bernstål
NYHETER. En unik satsning på en bred målgrupp. Så sammanfattar Gustav Eriksson, vd för Kläppen, storsatsningen på den nya barmarksanläggning som görs i Kläppen inför sommaren.
Annons

– Arenan är uppdelad i flera sektioner och det unika är att den i princip passar alla; eliten men även nybörjare som vill testa hopp för första gången eller bara för att komma och ha kul. Mycket hopp och lek – men även utrymme för den som vill utvecklas, säger Gustav Eriksson om arenan som kostat runt 9,5 miljoner och som saknar motsvarighet i norra Europa.

– Det finns en liknande Innsbruck, annars närmast i Japan, Kina, Kanada och USA.

Arena består av en stor landningskudde och två ramper – så kallade kickar – med en grön “nybörjare del” och en svart “avancerad” del. Av stor vikt under uppförande av Arenan har varit säkerhetsaspekter. Gustav Eriksson kallar den “supersäker” och menar att åkarna i princip inte kan skada sig.

– Landningskudden är byggd som ett skidhopp, men man landar i en luftkudde. En bra och säker barmarksträning för den som vill träna inför skid- och snowboardhopp i snö under vintersäsongen.

I storsatsningen ingår även en “dry slope”, en backe med samma specialplast som till hoppen med rails. I anslutning till denna finns även proffstrampoliner och en miniramp för skateboard, kickbike och inlines. Därtill byggs även en hinderbana, det som i tävlingssammanhang kallas “OCR” på området. Redan nästa vecka invigs arenan för mindre grupper, medan öppningen för allmänheten är planerad till den 20 juni.

– Vi är stolta över sommarens utbud. Med den nya arena finns det aktiviteter för alla åldrar: allt från cykel-, vandrings- trailleder till bra restauranger och hotell, säger Gustav Eriksson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...