Annons

Kolla in! Så blir nya Holiday Club Åre

NYHETER. Holiday Club Åre satsar stort. Hela 30 miljoner kronor investeras i det nya konceptet för att locka familjer till en aktiv semester, oavsett årstid. 
Annons

Under hösten ska hotellet byggas om och ”modern natur” är ledorden. Pernilla Gravenfors, ny vd för Holiday Club Åre, vill uppmana till mer aktivitet och rörelse. För att inspirera till det ska hotellet få ett rejält ansiktslyft.

De gemensamma ytorna får ett helt nytt utseende innan skidsäsongen hinner sätta igång för året. 

 

Ledorden är en hyllning till det till det aktiva livet, naturen och det lokala. Det här ska hotellet uppnå genom att introducera mer ljus och fler mötesplatser. Hotellet ska ge en modern och varm naturkänsla med mycket trä och stora glaspartier.

Inspirationen kommer från frost, snö och fjällets säsonger med blå och grå toner från berget och de gröna nyanserna från sommaren. Tydliga kontraster mellan ute och inne, ljust och mörkt, mjukt och hårt kommer att prägla hotellets nya arkitektur. Ombyggnationen kommer bland annat öppna upp för mer utsikt och fler ljusinsläpp.

 

Stor gym-yta

 

Gästerna på hotellet kommer kunna välja mellan traditionella träningsalternativ, specialaktiviteter och mer udda prova på-möjligheter. På taket byggs just nu ett mer än 600 kvadratmeter stort gym med usikt över fjällandskapet utanför. En rad nya aktiviteter lanserades redan i somras som bland annat paddlesurfing, paddle-yoga, mountainbiking och vandring med fjällhundar.

 

Ett nytt matkoncept ska presenteras senare i höst där lika mycket kärlek ska ges till maten som till de fysiska aktiviteterna. Den nya maten på Holiday Club Åre ska göra gott för kroppen och för miljön med ett tydligt tänk kring säsong och näringsinnehåll, skriver hotellet i ett pressmeddelande.

 

Byggstart för restaurang och lobby är satt till slutet av september och byggnationerna beräknas vara klara till dess att skidsystemet öppnar för vintersäsongen.