Annons

Konstsommar lockar gäster till Rånäs Slott

zoom Ulf Wisell, vd på Rånäs Slott. Foto: Rånäs slott
Ulf Wisell, vd på Rånäs Slott. Foto: Rånäs slott
NYHETER. Konstutställningen på Rånäs Slott firar tio år med lokala konstnärer och aktiviteter som förstärker ”Rånäs-andan”.
Annons

Årets konstsommar på natursköna Rånäs slott, uppfört vid Skedviken med inspiration från italiensk arkitektur, bjuder på verk från tretton konstnärer med unika uttryck. Ulf Wisell är vd på Rånäs Slott.

Vad har Konstsommar på Rånäs Slott betytt under de här tio åren?

– Det har betytt mycket för slottet och besökarna. Varje år har vi haft ungefär 5 000 besökare, som även besökt slottsparken, under våra sommarveckor. Där har vi spännande konstinstallationer och även vårt kafé Stenkvarn som erbjuder lättare luncher och goda bakverk. Varje år har vi också ett vernissage och har haft nöjet att arbeta tillsammans med olika konstkoordinatorer, säger han.

Hur har evenemanget utvecklats sedan starten?

– Konstutställningen har utvecklats under årens lopp, det har erbjudits olika aktiviteter som besökarna kan delta i som akvarellmålning och i år också raku-bränning av keramik. Kullehusteatern har sin föreställning här på vernissagekvällen den här sommaren.

Konstnärliga miljöer ger laddade gäster

Estetik och konstnärlighet präglar hela Rånäs Slott, både de 50 rummen i slottet och de som återfinns i de kringliggande byggnaderna. De allmänna utrymmena i salongerna och i de gemensamma miljöerna präglas av dekor med en stilinriktning hämtad från ny-renässansen.

– De detaljrika takmålningarna blandat med vackra kristallkronor och stilfulla boenderum skapar en majestätisk stämning som sätter prägel på hela vistelsen. Den vackra miljön ökar också kreativiteten. Vi vill att våra gäster skall bli positivt laddade av den trivsamma atmosfären och det värdskap som personalen stolt presenterar – vi kallar det ”Rånäs- andan”, säger Ulf Wisell.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...