Annons

Campus Laholm startar Hotell- och turismutbildning

zoom Ulf Bergström, rektor på Campus Laholm, som startar Hotell och turismutbildning.  FOTO: Privat/Colorbox
Ulf Bergström, rektor på Campus Laholm, som startar Hotell och turismutbildning. FOTO: Privat/Colorbox
NYHETER. Till hösten börjar 20 elever den ett år långa vuxenutbildningen Hospitality -mat, möten och människor, som förväntas ge goda chanser till jobb. – Vi satsar på det här eftersom branschen signalerat att det kommer finnas ett mycket stort behov av personal framöver, säger Ulf Bergström, rektor på Campus Laholm.  
Annons

Efter ett tufft år börjar nu ett ”efter-pandemin” skönjas runtom i landet. I halländska Laholm förbereder sig kommunen genom att utbilda personer som är intresserade av att arbeta inom besöksnäringen.

– Vi har pratat med företrädare för branschen som tydligt har uttryckt att det kommer behövas mer personal när allting öppnar och folk kan börja umgås normalt igen. Och eftersom många som tidigare arbetat inom besöksnäringen sökt sig till andra branscher, behövs en satsning på att utbilda fler. Det är därför vi gör det här nu, fortsätter Ulf Bergström.

Utbildningen som startar i höst är ett ettårigt yrkespaket med tillräckligt generellt innehåll för att elever som gått den ska kunna få jobb inom hela besöksnäringen.

Ansökan till utbildningen har nyligen öppnat, hur ser intresset ut hittills? 

– Jag vet inte hur många som sökt än, men vi har märkt att det finns ett intresse. Det är flera som hört av sig och ställt frågor om utbildningen.

Ni startar en klass nu, hur blir det längre fram? 

– På sikt kan vi absolut skala upp, om det behövs, så att fler kan gå den här utbildningen. Vi tar höjd för att kunna göra det.