Annons

Lanserar nytt AI-verktyg för bättre mötesupplevelser

zoom Daniela Dumitrescu
Daniela Dumitrescu
NYHETER. Bättre möjlighet för mötesplanerare att visualisera tilltänkta evenemang. Det är förhoppningen med Radisson Hotel Groups nya AI-verktyg.
Annons

Hotellkedjan Radisson Hotel Group lanserar i vår en helt ny plattform för mötes- och eventplanering. Den nya plattformen består bland annat av ett unikt AI-verktyg med syftet att göra det enklare för eventplanerare att skapa visuella representationer av hur eventet kan se ut.

Daniela Dumitrescu, Global Marketing Strategy Director på Radisson Hotel Group,  menar att AI-verktyget har stor potential. eftersom det i dag är stor press på eventplanerare att leverera minnesvärda upplevelser.

–  Det ideala för en eventplanerare är att kunna spendera tid på den tilltänkta platsen för att förstå dess flöde och nyanser. Men i en bransch där allt ska gå fortare och fortare är detta en ovanlig lyx. Vilket får resultatet att eventplanerare känner sig begränsade och fokuserar på mer akuta logistiska utmaningar, istället för att se hela lokalens potential, säger hon.

Det nya konceptet och verktyget kommer att sjösättas på utvalda hotell runt om i världen under de kommande månaderna. I Sverige har Radisson Hotel Group totalt tio hotell.

När rullas konceptet och AI-verktyget ut i Sverige?

– Det har redan börjat, för närvarande testas AI-plattformen på olika hotell. Det kommer att implementeras steg för steg fram till 2025. Under tiden testar och optimerar vi verktyget, säger Daniela Dumitrescu.

Workshops för eventplanerare

Lanseringen av AI-verktyget sker genom en serie workshops för eventplanerare, bland annat i Köpenhamn. Tanken med workshopsen är att inspirera för mötesplanerare och arrangörer till att tänka nytt när det gäller tillvägagångssättet för att planera konferenser och event.

– Det finns stora möjligheter att använda AI för att göra eventdeltagarnas upplevelser ännu bättre, vilket kommer underlätta för eventplanerare som alltid är under press att leverera minnesvärda event- och konferensupplevelser. Radisson Meetings Dream Machine använder ett generativt AI-verktyg som gör det enklare för konceptualisering och visualisering. Det går att använda för inspiration, men också för att generera bilder och skisser av det tilltänkta eventet på bara några sekunder, säger Daniela Dumitrescu.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...