Annons

Liseberg är en av Europas allra bästa nöjesparker

zoom Liseberg klättrade till en fjärdeplats i kategorin bästa nöjespark i Europa.
Liseberg klättrade till en fjärdeplats i kategorin bästa nöjespark i Europa.
NYHETER. Det blev guldregn över Liseberg på branschens stora nöjesparksmässa i Barcelona igår. Göteborgsparken kan numer titulera sig Europas fjärde bästa. Även Kolmården knep viktigt pris för sin stora nyhet Wildfire. 
Annons

Nöjsparksmässan Euro Attractions Show prestigefyllda pris delades ut under måndagen 19 september. Då stod det klart Göteborgsparken Liseberg rankats som Europas fjärde bästa nöjespark.

Det innebär att parken klättrade två placeringar jämfört med förra året.

– Vi hoppas ju att det fortsätter. Det är hedrande att ens hamna på fjärde plats bland de här andra parkerna. Vi har ju gått upp från sjätteplats och det är inte omöjligt att det fortsätter. Det känns jättekul, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

Stor nöjesparksnyhet knep pris

Men det hela slutar inte där. Två av Lisebergs andra attraktioner kammade även hem silvermedaljer. 

Helix som är Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana belönades med medalj för Europas näst bästa berg- och dalbana i stål för andra året i rad. För attraktionen Balder, som tidigare belönats som både Europas och hela världens bästa berg- och dalbana i trä, fick man nöja sig med en andraplats.

Kolmården tog också hem medalj. Förstapris för Europas bästa nykomling kneps av deras nyhet för året, trä-berg- och dalbanan Wildfire. Något som Parks and Resorts vd, jublade åt.

Efter den omvälvande process som omgett bygget av Wildfire, hur känns nu detta?

– Det känns fantastiskt! Vi förutsatte det från början då vi gav oss ut för att bygga den bästa trä-berg- och dalbanan. Det känns fantastiskt att faktiskt få en bekräftelse på arbetet vi lagt ner, säger Christer Fogelmarck, vd, Parks and Resorts.

 

 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter