Annons

Liseberg återlanserar 90-talets promenadpark

zoom Liseberg återlanserar promenadparken där man kan titta <br />
på blommor, besöka lekplatser och ta en fika.  Foto: Stefan Karlberg/Liseberg
Liseberg återlanserar promenadparken där man kan titta
på blommor, besöka lekplatser och ta en fika.
Foto: Stefan Karlberg/Liseberg
NYHETER. Folkhälsomyndighetens krav på en gäst per 20 kvadratmeter innebär att Liseberg endast kan ta emot 5000 gäster samtidigt. För att fler trots det ska kunna besöka parken återlanseras nu promenadparken, utanför de ordinarie öppettiderna.
Annons

Bara en femtedel av det gästantal som normalt sett besöker Liseberg under en sommardag kommer att få tillträde till nöjesparken när den öppnar senare i vår. För de som vill men inte får möjlighet att komma in, hålls promenadparken öppen – när attraktionerna är stängda.

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Liseberg hoppas kunna öppna i början av maj men det kräver att myndigheterna fattar beslut om att den nya förordningen som reglerar nöjesparker kan träda i kraft 3 maj som planerat.