Annons

Liseberg utsedd till bästa nöjespark i Europa

zoom Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Liseberg
Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Liseberg
NYHETER. ”Jag har fantastiska kollegor, det här priset är verkligen ett kvitto på det”, säger vd Andreas Andersen om den prestigefulla utmärkelsen.
Annons

Liseberg kammade hem priset Best of the best i Park World Excellence Awards under den årliga branschmässan IAAPA Expo Europe som gick av stapeln i slutet av september i Wien. Priset delas ut till en park eller attraktion som är en av de bästa genom tiderna.

Håller internationell klass

Vi fick en pratstund med vd Andreas Andersen om vad han tror ligger bakom utnämningen.

– Vi firar vårt 100-årsjubileum i år och arbetar kontinuerligt med att utveckla parken och genomföra förbättringar. Vi är en nöjespark i internationell klass, säger han och fortsätter:

– Det här är en lagsport och jag har förmånen att ha ett gäng helt fantastiska kolleger som gör ett otroligt bra jobb och det här priset är verkligen ett kvitto på det. Utifrån ett medarbetarperspektiv tror jag det här priset är viktigt och det ökar stoltheten internt att jobba på Liseberg.

Står aldrig still

Svaret på frågan om hur Liseberg ska göra för att behålla sin attraktionskraft ligger i fortsatta investeringar och utveckling, enligt Andreas Andersen.

– Liseberg står aldrig still, vi är alltid i rörelse och vi ska röra oss i takt med gästernas önskemål.

Den nästa stora investeringen är vattenvärlden Oceana som planeras stå färdig våren 2024.

Katastrof med regnet

– Det finns flera orsaker till att vi diversifierar vår affärsmodell. Dels måste vi investera för att göra Liseberg till en helårsverksamhet, dels har vi just öppnat ett stort hotell där Oceana kan driva beläggning även under lågsäsong. Samma gäller för övriga hotell i staden.

Den regniga sommaren blev en påminnelse om att just åretruntverksamhet är viktig för att hålla besökarantalet uppe.

– Det var katastrof med regnet och en riktigt tuff sommar måste jag vara ärlig och säga.

Egen kockskola

Liseberg har också haft sina utmaningar att hitta personal även om det nu blivit lite bättre, enligt Andreas Andersen.

– Vi har genomfört en rad initiativ som ska hjälpa oss än mer på traven, bland annat startat en egen kockskola för att hantera kompetensförsörjningen. Den startade i våras med 15 traineekockar och den satsningen kommer vi fortsätta med, säger han.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...