Annons

Lisebergs vd: ”Frustrerande”

zoom Liseberg tvingas för andra gången på bara några veckor <br />
skjuta öppnandet på framtiden. Foto: Liseberg/Stefan Karlberg
Liseberg tvingas för andra gången på bara några veckor
skjuta öppnandet på framtiden.
Foto: Liseberg/Stefan Karlberg
NYHETER. Liseberg har jobbat efter hypotesen att kunna öppna i mitten av maj. Det ljuset slocknade i förra veckan när regeringen fattade beslut om att avvakta med lättnaderna. Nu får nöjesparkens vd Andreas Andersen tänka om – igen.
Annons

Det var i förra veckan som regeringen fattade beslut om att förlänga restriktionerna – ännu en gång. För Liseberg innebar beskedet att man för andra gången på bara några veckor behöver skjuta öppnandet på framtiden. Även om situationen är svår att förhålla sig till var den väntad, enligt Andreas Andersen.

Det är andra gången de senaste veckorna som ni behöver tänka om, hur går tankarna nu? 

– Vi får helt enkelt planera om. Vi hade en hypotes om att kunna öppna i mitten av maj, det får vi skjuta på nu. Vi har en ganska lång startsträcka, från det att vi får ett slutligt besked, till dess att vi kan öppna.

Hur länge klarar ni av att hålla ut ekonomiskt?

– ­Ekonomiskt betyder den här förseningen inte så jättemycket. Vi är fortfarande i början av säsongen. Men det är klart, att det känns. Svenska nöjesparker är de enda i Europa som har haft stängt sedan december 2019. Myndigheternas behandling av branschen kommer få stora konsekvenser många år framöver.

Hur blir det med era säsongsanställda? 

– Vi hoppas att kunna skicka ut erbjudande till våra säsongsanställda så snart som möjligt.

Vad innebär det för Göteborgs besöksnäring om Liseberg inte får öppna i sommar heller?

– Det skulle vara en katastrof. Men jag tror inte det blir så.

Hur tänker ni framåt nu, går det ens att ha en plan?

– Det är ju det som är den stora utmaningen. Att vi konstant får planera om. Det är frustrerande för alla delar av organisationen. Men vi får bara acceptera, att det är dessa villkor som gäller just nu.