Annons

Mässa för tågsemester söker hotell och destinationer

zoom Sveriges första tågsemestermässa söker hotell och destinationer. Foto: Colourbox
Sveriges första tågsemestermässa söker hotell och destinationer. Foto: Colourbox
NYHETER. I mars arrangeras Sveriges första tågsemestermässa – och nu söker arrangörerna hotell och destinationer som vill medverka.
Annons

Facebookgruppen Tågsemester startade 2014 av miljöentreprenören Susanna Elfors. Hon hade just kommit hem efter en tågresa i Europa och ville göra det enklare att resa hållbart med tåg. Sedan dess har gruppen växt för varje år. Det senaste året har intresset exploderat och i dag har gruppen 45 000 medlemmar.

Nu har Susanna och kollegan Andreas Sidkvist nyligen startat en hemsida, Tågsemester.nu, som ska fyllas med tågtips och reseinspiration. Och lördag den 30 mars arrangerar duon resmässan Tågsemesterträffen på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm.

– Syftet är att alla som är intresserade av att resa hållbart ska få hjälp att komma till skott och boka sin semester, säger Andreas Sidkvist.

Nu letar arrangörerna efter aktörer som erbjuder resor, boende eller upplevelser som går att ta sig till med tåg och som vill medverka på mässan.

– Vi är öppna för alla företag som har en hållbarhetstanke. Om det är flera mindre aktörer som visar intresse kan vi bunta ihop dem på mässan. Och har man möjlighet att sälja resor direkt på plats kommer vi att uppmuntra det.

På mässan kommer även resboksförlag, fackförbund, tågoperatörer och ideella organisationer att medverka. Dessutom ska medlemmar i Facebookgruppen dela med sig av reseberättelser.

– Sedan tänker vi oss någon form av politisk debatt. Folk vill resa hållbart och nu börjar det hända mycket. Vi har också bjudit in kändisar som förknippas med tåg, till exempel Magnus Carlson. Han vill gärna spela men det är inget spikat än.
Intresset för mässan är redan stort.

– Vi la upp ett event innan jul och det är redan nära 7000 som är intresserade. Många hör redan av sig och vill köpa biljetter och boka hotell för att kunna besöka mässan.

Har ni något annat på gång?
– Vi ska arrangera en gruppresa, förmodligen till Narvik. Det är ett väldigt stort intresse så det kommer vi att satsa mer på.