Annons

Max-grundaren Curt Bergfors är död

zoom Curt Bergfors blev 73 år.
Curt Bergfors blev 73 år.
NYHETER. Hamburgerkedjan Max grundare är död. Curt Bergfors avled söndag 8 maj omgiven av sina närmaste.
Annons

Sent igår, söndagen den 8 maj, meddelade restaurangkedjan Max i ett pressmeddelande att Curt Bergfors, företagets grundare, har avlidit. Bergfors var till sin död arbetande styrelseordförande i Max där hans söner Richard och Christoffer Bergfors är VD respektive vice VD.

− Curt var en älskad make, pappa, farfar och svärfar som värnade om oss alla. Vi sörjer honom djupt. Han var också en mycket omtyckt och uppskattad ledare och föregångare inom näringslivet. Vi känner honom som en stark visionär, entreprenör och filantrop. Jag talar för oss alla i familjen att han lämnar ett outsägligt stort tomrum efter sig och vi vet att vi delar den känslan med Curts alla vänner, medarbetare på MAX och i de stiftelser som han grundade och engagerade sig i, säger Richard Bergfors, koncernchef och VD för MAX.

Mottog medalj för betydande insatser

Bergfors grundade sin första hamburgerrestaurang, X-grillen, i Gällivare 1968 tillsammans med sin dåvarande sambo Britta Fredriksson. Curt Bergfors var då 19 år. Expansionen började direkt och bara ett par år senare hade han även restauranger i Luleå och Skellefteå, nu under namnet Max.

2019 mottog Curt Bergfors H.M. Konungens medalj av den 8:e storleken i Serafimerordens band för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv. Samma år instiftade han Curt Bergfors Foundation med kapital från privata tillgångar. Stiftelsen arbetar för att aktivt stödja omställningen av det globala matsystemet i hållbar riktning genom forskningsbidrag, utmärkelser och informationsinsatser.

Över 7 000 medarbetare

Idag består Max av 182 restauranger i totalt fem länder och 2021 omsatte företaget 4,1 miljarder SEK. Över 7 000 medarbetare jobbar inom Max-koncernen.

Curt Bergfors blev 73 år.

LÄS ÄVEN: ”Nytt klimatpris för ökad hållbarhet i branschen”

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...