Annons

Miljonsatsning och mer glamping på Skånes Djurpark

zoom Glenn André Viste Bøe Skånes Djurpark
Glenn André Viste Bøe Skånes Djurpark
NYHETER. Efter flera år av förlust vände trenden under pandemin. Nu satsar Skånes Djurpark på ännu ett unikt boende – glamorös camping med Skånes bästa utsikt
Annons

Det var en lite av en räddningsoperation, säger Glenn André Viste Bøe om när han klev in som ansvarig för gästupplevelser för Skånes Djurpark 2014, numera är han parkens vd.

Tidigt stod det klart för honom att de måste satsa på boendet i parken. År 2018 stod Camp Oak färdigt, med björnar och vargar som närmaste grannar. Sedan kom pandemin.

– Som för alla andra i vår bransch var det tungt. Och vi var tacksamma att vi faktiskt kunde hålla öppet under alla restriktioner. Samtidigt ökade hemester-trenden och vi förstod rätt tidigt att boende som låg mer avskilt var det som var populärt. Och under sommaren 2020 var det helt fullbokat, säger han.

Lyxcamping

2021 fortsatte satsningen på nybygge med tio tältstugor, i vad som kallas Wild Lodge. Med den ihållande hemester-trenden blev den säsongen ännu bättre än året innan.

– Så tänkte vi att vi skulle ta det bästa från våra två boenden. Och vad blir det då? Jo, i tält med den bästa utsikten man få i Skåne, Hillside by Wild Lodge. Det är lyxig camping i tio Tipi tält, med bland annat egen glassfrys och mjuka goa sängar och dusch i tältstugan. Och med utsikt över parkens alla djur.

Efter det senaste tillskottet kommer Skåne Djurpark upp till en kapacitet av 150 bäddar när det nya Hillside by Wild Lodge står klart vid midsommar. Det gör Skånes Djurpark till en av de största i Mellanskåne, berättar Glenn André.

– Jag tror att det vi kallar 24-timmars upplevelsen i parken är framtiden. Och det är också så vi vill skilja oss från andra.

Hur ser ut det inför sommaren?

– Vi går in i en sommar som i år som är mer normal. Vi vet att folk har börjat resa utomlands igen och hur det påverkar oss är för tidigt att säga än. Men bokningsläget just nu är för oss är på samma nivå som 2021. Och hade vi inte trott på att vi kommer att sälja slut, även med expansionen, hade vi inte satsat så som vi har gjort.

Miljoninvestering

Skånes Djurpark har 2022 investerat 14 miljoner kronor på att expandera parken till kommande säsong.

– Oron och osäkerheten i världen kommer inte att sluta än på ett tag tror jag. Antingen satsar man eller inte. Pandemiåren har ändå lärt oss något. De satsningar vi har gjort har skett över tid. Efter förluståren fram till 2019 och tillväxtåren 2020-2021 så har vi fått kapacitet att kunna satsa, säger Glenn André Viste Bøe.

LÄS MER  Glamping rätt i tiden

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...