Annons

Miss Clara hyllar kvinnan

zoom Den 8 mars öppnar utställningen ”Konsten att vara Kvinna”.  Andrea Carlsen
Den 8 mars öppnar utställningen ”Konsten att vara Kvinna”. Andrea Carlsen
NYHETER För femte året i rad anordnar Miss Clara by Nobis konstutställningen Konsten att vara Kvinna. Syftet är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Kvinna till Kvinna.
Annons

På internationella kvinnodagen den 8 mars öppnar den femte upplagan av utställningen ”Konsten att vara Kvinna” på boutiquehotellet Miss Clara by Nobis i centrala Stockholm. Alla som definierar sig som kvinna kan just nu ansöka om att bli en del av utställningen – såväl amatörer som professionella konstnärer.

Utställning för välgörenhet

Syftet med den månadslånga utställningen är att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Kvinna till Kvinna som jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder.

Under mars månad skänker därför Miss Clara 20 procent av intäkterna för ett utvalt logipaket till Kvinna till Kvinna. Dessutom går en del av intäkterna från vissa rätter i Restaurang Ateneum, till välgörenhetsorganisationen.

– Vi gör inte detta för egen vinning skull, men vi ser att utställningen stärker oss ytterligare i den kvinnliga målgruppen, säger Andrea Carlsen, PR-ansvarig på Nobis Hospitality Group.

Kvinnligt fokus

Att just Miss Clara by Nobis arrangerar utställningen Konsten att vara kvinna är ingen slump. Byggnaden som idag huserar hotellet var tidigare hem åt flickskolan Ateneum och hotellet har fått sitt namn från skolans färgstarka föreståndarinna Clara Strömberg.

– Clara Strömberg jobbade här i början av 1900-talet och utställningen är en hyllning till henne och till alla andra kvinnor som vågat gå emot strömmen, säger Andrea Carlsen, och fortsätter:

– Allt vi gör på Miss Clara har kvinnligt fokus. I vår nya konferensavdelning har till exempel rummen fått namn efter starka kvinnor i historien.

Utställningens konstverk väljs ut av en kvinnlig jury som består av Charlotte Manning, poet och talare, Caroline Dalenson Anchér, medgrundare och Director av galleriet Carling Dalenson, samt Niki Rollof, inredningsarkitekt och grundare av Studio Niki Rollof.

Läs mer om konst i en tidigare artikel med Mayfair

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...