Annons

NCC tar över Icas hotellplaner

zoom Intresset har varit stort och man har fått in anbud från olika hotelloperatörer. Foto: NCC
Intresset har varit stort och man har fått in anbud från olika hotelloperatörer. Foto: NCC
NYHETER. Det hotellfastighetsprojekt som Ica Fastigheter inledde i Bromma för ett år sedan tas över av NCC, som har tecknat avtal med en hotelloperatör. Det nya hotellet beräknas vara klart 2021.
Annons

2016 köpte ICA Fastigheter en fastighet med en byggrätt om 45 000 kvadratmeter vid infarten till Bromma Blocks handelsområde nära Bromma Flygplats. Förra året blev det klart att området även skulle inkludera ett nytt hotell.

Men nu har planerna ändrats och Ica Fastigheter säljer fastigheten till NCC, som därigenom också tar över hotellbygget och kontorsfastigheten.

–Projektet har blivit av som vi hade tänkt från början med en Icabutik och ett hotell i ett område med en väldigt bra verksamhetsmix. Men vi har kommit fram till att hotell och kontor inte är det vi ska hålla på med, så det här är den bästa lösningen för alla, säger Ica Fastigheters chef för strategi och investeringar, Christian Fredrixon.

Intresset har varit stort från olika hotelloperatörer och man har tittat på flera intressenter i anbudsprocessen. Valet av operatör föll slutligen på Biz apartments, och ett lägenhetshotell som ska omfattas av 175 hotellrum.

–Det som är bra med Biz apartments är att de är har en stark finansiell grund, och att de är lokalt förankrade i Sthlm med lägenhetshotell även på andra ställen och kan den lokala marknaden. Sedan att de har ett attraktivt koncept och bra villkor som gjorde att vi valde att samarbeta med dem, säger Katarina Wåhlin, vd för NCC Property Development.

Biz apartments är ett så kallat ”long stay”-hotell, och tanken med det valet var också att det ska fungera som ett komplement till arbetsplatserna och kontoren i området.

–Sedan finns det redan ett vanligt hotell i området, så vi ser att detta blir ett bra komplement även till det, och en bra service till kommande hyresgäster. Det ligger också nära Bromma flygplats, vilket är optimalt för de som väljer att bo där, säger Katarina Wåhlin.

Det nya hotellet beräknas stå klart 2021.