Annons

Nordic Choice inför krav på munskydd

zoom Personal med munskydd möter gästerna på Nordic Choice Hotels från och med nästa vecka.
Personal med munskydd möter gästerna på Nordic Choice Hotels från och med nästa vecka.
NYHETER. Från och med nästa vecka införs obligatorisk användning av munskydd på Nordic Choice Hotels för de hotellanställda som har direktkontakt med hotellgäster.
Annons

– Ända sedan coronautbrottets början så har vi infört åtgärder på våra hotell för att möta myndigheternas rekommendationer. Vi tar nu ytterligare ett steg i att öka tryggheten för våra gäster och anställda genom att införa munskydd för vår personal som är i direktkontakt med gästerna, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels, i en kommentar.

Senast i början av nästa vecka kommer all personal på hotellen som har direktkontakt med gästerna att bära munskydd.

– Vi vet att det finns ett uppdämt behov för människor att mötas och konferera och ser nu sakta men säkert att viljan att börja arrangera möten igen ökar. För oss har det därför varit viktigt att göra allt vad vi kan för att erbjuda säkra och trygga mötesplatser.

Hotellen erbjuder även mötesdeltagare särskilda corona-kit med munskydd, handsprid och handskar. Hotellen inför även särskilda utbildningar för användningen av munskydden. Under perioder av hög beläggning på hotellen kommer även en särskild ”Safe Stay Crew” finnas på hotellen för att säkerställa att de åtgärder som rekommenderas följs.

– Vi har alla fullt fokus på att ta oss igenom denna prövande tid. Det gör vi tillsammans genom att vi var och en tar ansvar för att följa myndigheternas rekommendationer, säger Torgeir Silseth.