Annons

Nu byggs 2 000 kvadratmeter efterlängtat sportcenter

zoom Louise Söderlund, vd Foto: Isaberg Mountain Resort
Louise Söderlund, vd Foto: Isaberg Mountain Resort
NYHETER. Sport och fritidsanläggningen Isaberg Mountain Resort investerar i nytt sportcenter - den största satsningen på 20 år.
Annons

Isaberg i Småland, som erbjuder natursköna MTB-leder på mountainbike både på och runt berget, är södra Sveriges största bike park och har till och med en lift upp till toppen för att maximera cykelupplevelsen. Louise Söderlund är vd och har lett verksamheten sedan 2012. Hon tror att cykling som sport och fritidssysselsättning kommer att växa.

– Cyklingen är och har blivit en populär folksport och en trend som kommer att stanna länge. Den är ständigt föränderlig och utvecklas åt än det ena och än det andra hållet. Nu senast har Gravel-cykling blivit mycket populärt, allt fler får upp ögonen för den härliga liftburna flowcyklingen, säger hon.

Och vad vill besökarna göra när de kommer till Isaberg?

– Här erbjuder vi bredden: XCO, pumptrack, dirtcykling, enduro MTB och nedförcykling i maskinbyggda nedförsleder. De flesta kan cykla och vara med på något sätt. Att vara utomhus och att röra på sig tillsammans är ett vinnande koncept som skapar fina minnen samt en längtan att få göra det igen och igen. Isaberg erbjuder hela paketet med aktiviteter, boende, god mat och bad.

Byggstart nu i augusti

För att ta hand om allt fler besökare krävs större lokaler för Isabergs verksamhet. Det nya sportcentret omfattar nästan 2000 kvadratmeter i två plan och blir med en budget på 45 miljoner den största satsningen på över 20 år för Stiftelsen Isabergstoppen.

Louise Söderlund ser fram emot öppningen och i augusti är det dags för efterlängtad byggstart.

– Det har varit under planering väldigt länge och nu får vi äntligen sätta spaden i jorden efter semestern. Eftersom vi har växt organisatoriskt väldigt mycket under de senaste fem åren har personalutrymmen för våra medarbetare hamnat efter. Med sportcentret kommer våra medarbetare få fantastiska lokaler att trivas i. Dessutom kommer vi att kunna ge gästen en ännu bättre service, vilket efterfrågas idag, säger Louise Söderlund.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...