Annons

Nu kan du sväva fritt i Malmö

zoom Foto: LEAP
Foto: LEAP
NYHETER. Nyöppnade LEAP Fly & Padel Center vill locka en bred målgrupp och har redan blivit ett namn hos internationella flygälskare.
Annons

Vindtunnel, padel och restaurang – allt på samma adress. Den 20 april öppnade dörrarna till LEAP Fly & Padel Center, beläget i den snabbt växande nya stadsdelen Hyllie i Malmö. Annika Bellham, vd, arbetade tidigare med Malmömässan i samma område och bor själv i stadsdelen.

– 2012 fanns bara Malmömässan och Malmö Arena här, men sedan dess har det byggts ett helt nytt område. Men här finns ingen upplevelseanläggning liknande den vi skapat, ingen laserdome eller biograf.

Oslagbart läge

Annika Bellham konstaterar att det är ett oslagbart läge med elva minuter med tåg till flygplatsen och sju minuter till centrala Malmö.

– Det känns fantastiskt kul att skapa den här träffpunkten för både företag och privatpersoner, säger hon och tillägger att vindtunnlar i regel byggs en bit från stadskärnan.

– Läget är en fantastisk fördel för oss som även vänder oss till internationella kunder.

Hos de långväga gästerna har flygtunneln redan skapat sig ett namn som en toppanläggning värd en resa. Och vad gäller padeln så fanns kundkretsen på plats innan öppningen.

– Projektet var igång redan 2018, sedan kom pandemin och vi drabbades av förseningar. Istället hade vi banorna igång inne på Malmömässan, som inte hade någon verksamhet under hela pandemin. De hade ytan och vi hade banorna. Så vi hade ett underlag på 3000 personer som spelat hos oss redan innan vi öppnat, säger hon.

Hur ser målgruppen ut för LEAP?

– Den är väldigt bred och vi ser de tre olika verksamheterna som komplement till varandra. Restaurangen är ett stort mervärde, att kunna möjliggöra en frukost- eller lunchpadel men samtidigt serveras dagens lunch varje dag och den står på egna ben. Vindtunnel har tre stora målgrupper: privatpersoner, företag och proffsflygarna som kommer hit från hela Europa.

Hur har det gått sedan öppningen?

– Det är för tidigt att utvärdera redan nu, men även om det är en svår tid att öppna i har vi kommit igång bra. Vi tror framför allt på hösten.

Annika Bellham vill avslutningsvis uppmana alla att testa vindtunneln.

– Det är fantastiskt roligt att flyga. Det leende som folk har med sig ut ur flygkammaren är helt otroligt och det blir faktiskt bara roligare för varje gång man gör det, säger hon.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...