Annons

Ny digital utbildning för Ölands besöksnäring

zoom
NYHETER. Fakta, tips och konkreta exempel ska lyfta lokala företag och stötta i förvaltandet av värdskapet.
Annons

Ölands Turismorganisation har tagit fram en webbaserad utveckling i samband med Knowlys utbildningsplattform, med syftet att nå ut till alla inom besöksnäringen. Emelia Tengel är marknadsförare på Ölands Turismorganisation och ansvarig för projektet, ihop med turistbyråansvariga Madelene Hallström.

– Utbildningen kan utföras både i telefonen, surfplattan och på datorn, säger Emelia Tengel.

Hur kommer utbildningen att gå till?

– Den presenteras på ett pedagogiskt och underhållande sätt där deltagaren läser och fördjupar sig i ämnet värdskap. Utbildningen blandas med fakta, reflektioner, tips, filmer, bilder och konkreta exempel från verkligheten. Utbildningen är uppdelad i olika delar och varje del avslutas med ett quiz.

Vad innehåller den för sorts ämnen och områden?

– Bland annat vad ett gott värdskap och service innebär, värdskapskedjan och interaktionen med gästen digitalt. Utbildningen innehåller också fakta om Öland, då vi vill att alla som arbetar inom besöksnäringen på Öland ska sprida men också skydda vad som gör Öland unikt, vilket kommer att resultera i ännu bättre besöksupplevesler.

På vilket sätt kommer den vara till nytta för företagarna?

– Den är ett stöd och en resurs till alla besöksnäringsföretag för att tidbespara och effektivisera deras egen on boarding-process. Syftet med utbildningen är att vi alla inom besöksnäringen på Öland ska bli starkare och stoltare ambassadörer. Att vi ska värna om vårt gemensamma ambassadörskap och vara stolta över vår plats, våra produkter och över alla människor som bor här.

Är utbildningen baserad på besöksnäringsföretagens önskemål?

– Fem år i rad har Öland fått högst betyg i bemötande i den årliga undersökningen som görs genom branschnätverket SNDMOs, vilket är ett bevis på att Öland redan idag levererar ett gott och starkt värdskap. Därför blir den här utbildningen ett sätt att lättare förvalta och förbättra det fina värdskap som redan finns.

Och hur ser ni på den kommande gäst- och turistsäsongen på Öland, hur är förhoppningarna?

– Bokningsläget ser bra ut enligt indikationer från ett antal boendeanläggningar. Vi tror även att många fortsätter att hemsemestra i år och att andelen utländska gäster kommer att öka då svenska kronan i dagsläget är svag, säger Emelia Tengel.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...