Annons

Nya aktiviteter på konferensen i höst

zoom
"Jag tror att just teambuildingen är viktig", säger Sofie Varga, ansvarig för konferens på Best Western Rådmannen i Alvesta och Öjaby Herrgård. Foto: Syda Productions/Colorbox
NYHETER. Efter de senaste årens tuffa restriktioner vill medarbetarna ha mer än Powerpoints i sterila konferensrum. Sofie Varga, platschef på Öjaby Herrgård och Best Western Rådmannen berättar om nya konferensupplägg.
Annons

Sofie Varga är platschef på två småländska hotell: Best Western Rådmannen i Alvesta och Öjaby Herrgård, varav de tog över det sistnämnda i våras. Hon har gått igenom några pandemiska trolla-medknäna-år där de fokuserat mindre på att locka konferensgäster och mer på att få hemmasemestrande svensson till centrala Alvesta.

– Det är lite som en dimma, hela pandemin. Vi har behövt vara kreativa, men i perioder har det varit väldigt tomt.

Nu i höst ser det bättre ut, även om de inte riktigt är tillbaka på pre-pandemisk nivå. Hon säger att en del av de största företagen inte tycks våga boka konferenser med god framförhållning.

– Det kommer vi nog få leva med ett tag tror jag. Och en del större företag verkar tyvärr skippa konferenser även i år.

De kanske kör digitalt i stället?

– Ja. Men det där är nog lite dubbelt. Klart det är tryggt att köra digitalt, men jag märker att det finns ett stort behov av att faktiskt träffas fysiskt, äta mat och dricka vin tillsammans. Det blir ett annat samkväm än om man har ett digitalt möte och sen går hem till barnen. Många är väldigt sugna på att komma hemifrån nu.

Vad vill människor göra på konferens hösten 2022?

– Vi har tidigare inte haft så mycket förfrågningar på aktiviteter utan mer renodlat konferens följt av mat och dryck på kvällen. Nu får vi fler förfrågningar om teambuilding och aktiviteter, de frågar oss vad vi kan anordna och vi samarbetar med flera event-företag. Vi gör Mästarnas mästare-utmaningar och showquizzar bland annat.

Varför tror du att företag behöver sånt nu?

– För att alla har varit hemma och haft det ganska ensamt. Jag tror att just teambuildingen är viktig för att få ihop gamla och nya arbetsgrupper igen.

Mänskliga och relationsbyggande konferenser

Besöksliv har ju tidigare skrivit om Svenska Mötens trendrapport och att vi i höstens konferenser vill vara i naturen, bygga relationer och fokusera på det mänskliga mötet.

Stämmer det att alla som bokar konferens vill lajva Ernst Kirchsteiger?

– Ja men jo, den biten om att den mänskliga relationen står i centrum tycker jag stämmer. Det där med naturen vet jag inte, men vi ligger mitt i stan så det är nog inte här man bokar då kanske. Och så kan jag tänka mig att det är mer i Stockholm och Göteborg man har den önskan? Jag tror folk helt enkelt vill träffas, umgås, teambuilda och dricka vin tillsammans.

Läs mer:  Mjukare värden styr årets konferenser