Annons

Nya campingägare siktar mot stjärnorna

zoom Rebecka Schüllerqvist och sambon Josef Wardh ska tillsammans med Rolf Johnsson driva Movänta Camping. Fokus ska vara på barnfamiljer – med olika typer av aktiviteter.
Rebecka Schüllerqvist och sambon Josef Wardh ska tillsammans med Rolf Johnsson driva Movänta Camping. Fokus ska vara på barnfamiljer – med olika typer av aktiviteter.
NYHETER. Från två till fyra stjärnor. Det är målet när en ny trio tar över Movänta Camping i Småland.
Annons

Den 1 februari tar en ny trio över driften av Movänta Camping utanför Eksjö. Rolf Johnsson, Rebecka Schüllerqvist och Josef Wardh har kommit överens med Försjöns Fritid ab om att arrendera anläggningen med start säsongen 2017. Det är ett stort steg för dem eftersom de saknar tidigare erfarenhet av att driva en campingplats.

– Vi är väl lite konstiga som vågar oss på det här, men vi är samtidigt driftiga och gillar att jobba hårt. Jag kände att jag inte ville jobba för någon annan än mig själv och min sambo Josef har ett företag sedan tidigare och vet vad det handlar om. Rolf i sin tur närmar sig pensionsåldern och vill ha något att göra, säger Rebecka Schüllerqvist. 

Bygglov för sju nya stugor

De har startat ett aktiebolag som de ska driva campingen genom och de har planer för hur verksamheten ska utvecklas.

– Vi vill erbjuda bra service, det ska alltid gå att nå oss på telefon och det ska kontinuerligt finnas någon på plats som kan lösa gästernas problem. Vi ska också satsa på vår restaurang, vi har idéer om att köra helstekt gris och under högsäsong ha trubadurer. Restaurangen ska bli vårt signum.

På campingområdet finns tretton stugor och man har bygglov för att bygga ytterligare sju. Men just nu prioriteras ett mindre renoveringsarbete.

 – Det är på stugorna vi tjänar pengar så vi vill såklart få upp dem så fort som möjligt, kanske till säsongen 2018. Det som händer nu är att vi ska måla om i restaurangen och bygga en ordentlig bardisk. Vi ska också fräscha upp två servicehus.

Målet är fyra stjärnor

Rebecka Schüllerqvist berättar att de kommer att fokusera på barnfamiljer, bland annat genom olika typer av aktiviteter som fiskeskola och en hoppborg. Målet med satsningarna är att campingen ska återfå en stjärna den tappat och helst vill man komma upp i fyra stjärnor.

– Vi vill att Movänta Camping ska ses som en riktigt bra anläggning och inte bara av campinggästerna, man ska kunna svänga förbi och bara äta i vår restaurang – vi vänder oss till hela Hultbygden och Eksjö. Det här är också ett sätt att förlänga säsongen, vi har redan i dag vinterbonade stugor och vår tanke är att restaurangen ska vara öppen på helgerna året runt för att locka allmänheten.

Ni är nya i branschen. Vad ser du för utmaningar?

– Allting känns lite kaosartat just nu, vi är ju helt nya och vet inte vad som väntar. Men med den kapacitet vi har bland oss tre så kan vi lösa det mesta. En utmaning blir att hitta bra anställda som delar vår vision. Och om det blir en regnig sommar så spelar det ingen roll hur duktiga vi är.

Ni arrenderar campingen med förköpsrätt, när kan det bli aktuellt att köpa?

– Vårt långsiktiga mål är att köpa. Men nu siktar vi på att klara sommaren, efter den här säsongen vet vi.