Annons

Nytt hotell ska locka besökare till Norrköping

zoom Peter Westin
Peter Westin
NYHETER. Winn Hotel Group storsatsar i Norrköping – Clary House Hotel blir destinationshotell med takterrass och spa. Besöksliv har pratat framtidsplaner och hotellutveckling med fastighetsutvecklare Peter Westin.
Annons

Över 200 rum, stans största hotellgym, spa och skybar på Sveaplatsen. Efter att ha arbetet med projektet i flera år står det nu klart att Winn Hotel Group och Skanska öppnar Clary House Hotel i Norrköping i slutet av 2025.

– Norrköping är med sin storlek, innehåll och geografiska läge en plats som Winn velat etablera sig på ett tag. Vi tror det finns förutsättningar att långsiktigt bedriva en hållbar verksamhet i stan och på den här platsen, säger Peter Westin.

Och vad blir Clary House för slags hotell?

– Innehållet är anpassat för att kunna erbjuda någonting nytt som lockar både Norrköpingsborna och tillresta att besöka – och vilja stanna kvar. Vi förväntar oss succé helt enkelt, säger han.

Vad får hotellet för funktion i Norrköpings hotellutbud?

– Vi tror att Clary House kommer stå ut från befintliga hotell i stan genom sitt breda utbud av aktivitetsytor. Clary House kommer ha flera restauranger och barer, spa, skybar, takterrass, fantastiskt gym och mycket mer. Vi hoppas att det blir ett koncept i sig och inte lika tydligt associerat till bara ett ”hotell”. Slutligen tror vi också att Clary House kommer hjälpa att locka nya besökare till Norrköping som annars inte åkt dit.

Berätta om din roll inom Winn Hotel Group.

– Jag ansvar för ny- och ombyggnationerna av Winns anläggningar, antingen som representant för Winn som hyresgäst i de fall vi hyr av en extern fastighetsägare som vi gör i Norrköping genom Skanska, eller som fastighetsägare i det fall Winn utvecklar i egen regi. Jag kommer närmast från Skanska där jag arbetat med utveckling av kommersiella fastigheter, i synnerhet hotell.

Vad är det roligaste med jobbet?

– Det bästa med arbetet är att följa projektet från idé till verklighet. Hotellprojekt är komplexa och kräver att expertis inom hotell- och restaurang, arkitektur, marknadsföring, ekonomi, juridik för att inte tala om byggteknik och installationer som förs samman kring ett gemensamt mål att förverkliga en idé. Det är en fantastiskt utmanande och stimulerande resa att vara med på och att slutresultatet sedan manifesteras i en byggnad och i hotellets fall en fantastisk upplevelse gör det inte sämre.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...