Annons

Nytt hotellkoncept tar plats i Värtahamnen

zoom Skissbilder på den planerade aktivitetsloungen (till vänster) och skybar Bild: Scandic
Skissbilder på den planerade aktivitetsloungen (till vänster) och skybar Bild: Scandic
NYHETER. Scandic Södra Kajen i Värtahamnen i Stockholm genomgår just nu en omfattande renovering. Hotelldirektörer Maria Wennerström ser fram emot nyinvigningen.
Annons

Efter ett års renovering öppnar Scandic Södra Kajen åter sina dörrar den 10 juni. Hotellet kommer att ha ett nytt våningsplan med 40 nya rum, vilket innebär att de nu erbjuder totalt 323 rum. Här kommer även finnas skybar, aktivitetslounge med bland annat klättervägg, wellness-avdelning och restaurang. På entréplanet öppnas en ny frukost- och middagsrestaurang med plats för 254 gäster.

Rekryteringen snart igång

Scandic Södra Kajen lockar med ett hotellhäng som ligger lika nära storstadspulsen som skärgården och grönområden. Verksamheten kommer skapa 50-100 arbetstillfällen beroende på säsong och rekryteringen startar i slutet av januari. Hur känner Scandic Södra Kajens hotelldirektör Maria Wennerström inför premiären?

– Det känns förstås jättekul. Det är så mycket vi har att göra nu och det ska inte minst bli roligt att påbörja rekrytering och att få bygga upp ett helt nytt team från grunden. Det är inte alltid man har den möjligheten. Sen ser jag extremt mycket fram emot att få öppna i juni och fylla byggnaden med gäster, säger Maria Wennerström.

4,5 miljoner passagerare

På våning 17 hittar hotellgästerna även en wellness-avdelning. Scandic Södra Kajen vill nå ut till en bredare målgrupp och har därför infört ett speciellt spa-paket till de yngsta besökarna och tonåringar som är välkomna med sällskap av en vuxen. Där får gästerna ta del av hotellets torr- och ångbastu, lån av morgonrock och tofflor, kostnadsfri fotvård till en grund bassäng. Hotellet erbjuder även ett nytt gym för sina ­­gäster.

– Nu räknar vi ner dagarna tills vi får välkomna våra gäster till ett storslaget hotell med ett bra läge nära Stockholms innerstad, avslutar hotelldirektören Maria Wennerström.

Hotellet har ett strategiskt bra läge i hamnen där 4,5 miljoner passagerare passerar årligen, samt att stadsdelen Norra Djurgårdsstaden befinner sig i en expansionsfas. Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till fastighetsägaren Niams nyrenoverade kontorsprojekt EQ Sthlm, samt bolagets kommande kontorsprojekt Grid 17 och The Dockworks.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...