Annons

Nytt koncept ska locka fler till besöksnäringen

zoom Visita har lanserat En karriär tack!  Foto: Visita
Visita har lanserat En karriär tack! Foto: Visita
NYHETER. ”En karriär tack!” är namnet på ett nytt initiativ från Visita. Syftet med konceptet är att få fler att söka sig till en växande och fartfylld bransch.
Annons

En karriär tack! riktar sig både till människor som är äldre än gymnasieålder och vill starta en karriär i besöksnäringen, och till de som slutat i näringen och vill komma tillbaka.

Sidan rymmer intervjuer med folk i branschen som berättar hur de hittat sin väg in i besöksnäringen men också exempel på utbildningar och yrken, liksom nyheter.

En bransch med möjligheter

Carl-Johan Swanson är kommunikationschef på Visita.

– Att få fler att vilja jobba i besöksnäringen är ett av Visitas viktigaste uppdrag. En karriär, tack! är en del av det arbetet där vi får möjlighet att visa på näringens bredd och möjligheter till en bra och utvecklande karriär på ett inspirerande sätt, säger han.

Ett långsiktigt arbete

Bristen på personal inom besöksnäringen har länge varit en stor utmaning, inte minst efter pandemin då många tvingades lämna branschen. Swanson tillägger att arbetet med att få fler att vilja jobba i besöksnäringen behöver vara långsiktigt.

– Konceptet En karriär tack! gör det möjligt att kommunicera med målgrupperna på flera olika kanaler och under lång tid.

Konceptet har skapats i samarbete med contentbyrån Borg Owilli.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter