Annons

Nytt spa i Borlänge välkomnar hela familjen

zoom Silvester Mujkic, hotelldirektör
Silvester Mujkic, hotelldirektör
NYHETER. Dalarna har fått en ny spadestination. Förra veckan öppnade Vana Spa på Elite Hotel Brage i Borlänge.
Annons

– Vi har haft planer på ett spa sedan 2021. Det här blir ett femte Vana Spa inom Elite Hotels Sweden, säger Silvester Mujkic, hotelldirektör för Elite Hotel Brage.

Unikt för Vana Spa Borlänge, som öppnade 16 juni, är att spabesöket inte bara designats för en vuxen publik, utan även för yngre gäster som annars ofta har begränsat tillträde.

– Vi har tider enbart för vuxna också förstås, men även tider där man kan ha med sig sina barn. Det är det bästa av två världar kan man säga, säger han.

550 kvadratmeter spa

Designen av retreaten står arkitekten Pär Öberg för, som bland annat har ritat Sturebadet och Hotell Diplomats spa i Stockholm. Det 550 kvadratmeterna innehåller tre pooler, varav två kallbad, ångbastu, lounge och behandlingsrum samt en spameny med mat och dryck.

Vad är ett Vana Spa-koncept?

– Det är ett spa där vi erbjuder allt från spabehandlingar till gastronomi. En chans till avkoppling i en fantastisk miljö, där vi har tänkt på allt från musiken i högtalarna till dofterna. Inget lämnat åt slumpen. Det är en genomtänkt upplevelse där man möts av våra fantastiska medarbetare, säger han.

Ni öppnar precis innan sommarsemestern. Hur konkurrerar ni med solvärmen?

– Gå på spa kan man göra året om för att få en avkopplande stund. Primärt är högsäsongen vinter och tidig vår. Fast vi ser ett tryck på bokningarna redan nu. Just nu är det varmt och skönt i Borlänge, och inne på Vana Spa är det 32 grader i poolen. För den som vill svalka sig lite så har vi två kallbad, med åtta respektive tio grader.

Samtidigt öppnar också hotellet ett gym vägg i vägg.

– Brage Fitness Club är ett helt nytt gym, sobert designat med plats för både en styrke- och konditionsdel att nyttja för såväl spabesökare som hotellgäster, avslutar Silvester Mujkic.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...