Annons

Nytt stipendium ska lyfta besöksnäringsföretagare

zoom Ola Söderdahl, vd för Visit Blekinge, vill lyfta företagare <br />
som skapat fruktbara samarbeten.  Foto: Visit Blekinge
Ola Söderdahl, vd för Visit Blekinge, vill lyfta företagare
som skapat fruktbara samarbeten.
Foto: Visit Blekinge
NYHETER. Varje år delar region Blekinge ut ett turismpris på näringslivsgalan Guldeken. Nu får det priset sällskap av ännu en besöksnäringssatsning.
Annons

Det nya stipendiet som heter #tillsammans ska tilldelas en besöksnäringsföretagare i Blekinge som skapat fruktbara samarbeten med andra aktörer, skriver Visit Blekinge i ett pressmeddelande.
– Att göra saker tillsammans är vårt lilla läns stora styrka. Att på det här sättet få möjlighet att lyfta fram företagare som gjort något alldeles extra är otroligt inspirerande, säger Ola Söderdahl, nytillträdd vd för Visit Blekinge.

Att stipendiet ska delas ut på Guldekengalan är ett strategiskt beslut. Syftet är att ytterligare lyfta och sätta fokus på besöksnäringen under galan.
– Besöksnäringen är en av Sveriges mest växande näringar som skapar stora möjligheter för tillväxt, sysselsättning och utveckling. Detta vill vi uppmuntra i Blekinge genom vårt turismpris, säger Tobias Delfin, Region Blekinge.

Näringslivsgalan Guldeken kommer att anordnas senare i höst.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...