Annons

”Obegripligt att förbudet förlängs”

zoom Jonas Siljhammar, vd Visita.  Foto: Pressbild
Jonas Siljhammar, vd Visita. Foto: Pressbild
NYHETER. Det är oförståeligt att restaurangernas serveringsstopp klockan 20.30 förlängs trots att Folkhälsomyndigheten gång på gång säger att miljön är säker, skriver Visita i ett pressmeddelande.
Annons

Gårdagens besked att förbudet för serveringsställen att ha öppet längre än klockan 20.30 förlängs är obegripligt menar Visitas vd Jonas Siljhammar och syftar på att Folkhälsomyndigheten flera gånger sagt att det inte sker någon omfattande smittspridning på serveringsställen.

– Jag har största respekt för behovet av att minska smittan men då ska åtgärderna också baseras på just det. Folkhälsomyndighetens data visar att restauranger är en säker plats och serveringsstoppet borde lättas, inte förlängas, säger Jonas Siljhammar.

Sedan pandemins start har restauranger jobbat hårt för att minska smittspridningen och det finns regler för max antal personer per bord och avstånd mellan bord. Arbetet har gett resultat och smittspridningen är mycket låg, menar Jonas Siljhammar och anser att nuvarande förbud därför – i ett första skede – bör lättas till åtminstone klockan 22.30, för att rädda jobb och företag i hela Sverige.

– Beskedet saknar grund i risk och måste omprövas. Dessutom behöver regeringen återkomma med ett riktat stöd till alla de företag som i praktiken har näringsförbud, fortsätter Jonas Siljhammar.