Annons

Öppnar bryggeri och bageri som ska verka i symbios

zoom Bageri och bryggeri i symbios förväntas bli Nääs Fabrikers nästa gästmagnet.  Foto: Nääs Fabriker
Bageri och bryggeri i symbios förväntas bli Nääs Fabrikers nästa gästmagnet. Foto: Nääs Fabriker
NYHETER. Nääs Fabriker storsatsar på cirkulärt koncept med mikrobryggeri och bageri. "Vi utökar den här fantastiska platsen med två nya verksamheter som tilltalar en bred publik och blir samtidigt självförsörjande på bröd och öl", säger vd:n Kristina Christofferson.
Annons

Lagom till påsk i år välkomnar Nääs Fabriker i Tollered besökare till sin nya, cirkulära satsning Bröd & Malt. Det handlar om ett mikrobryggeri och ett stenugnsbageri som ska verka i symbios. Överblivet bröd från bageriet ska användas i tillverkningen av öl och restprodukter från öltillverkningen ska användas vid brödbakningen.

– Tanken om ett eget bageri har funnits sedan 2017, men vi har väntat på att rätt lokal på vårt område ska bli ledig. Nu har det huset ledigställts, och i samband med detta väcktes idén om att även skapa ett mikrobryggeri under samma tak, säger Kristina Christofferson, vd på Nääs Fabriker.

Ypperlig tid för att satsa

Bröd & Malt kommer att förse områdets hotell och restauranger med ”härproducerat” bröd och öl. Gästerna kommer också kunna köpa med sig bröd hem från områdets café och gå på ölprovning i ett nyöppnat Tap Room.

Att genomföra den här satsningen under pandemin avskräcker inte Kristina Christofferson. Idén med ett eget cirkulärt koncept var för god för att lägga på is.

– Vår fastighetsägare har en långsiktig plan för Nääs fabriker och stöttar utvecklingen av platsen. Vi tycker att det här är en alldeles ypperlig tid för att satsa, när vi nu går mot ljusare tider och pandemin förhoppningsvis ger med sig framåt sommaren. Det kommer en tid efter corona, säger Kristina Christofferson.